Man kritiek na sprong uit brandend pand in Sint-Amandsberg

Gent - Aan het Heernisplein in Sint-Amandsberg is donderdagmiddag een woningbrand uitgebroken. Het gaat om een uitslaande brand in een pand in de Kunstenaarsstraat, vlakbij een supermarkt. De 32-jarige bewoner is het pand ontvlucht door uit het raam te springen, zegt de politie.

De brandweer is aanwezig en heeft de straat afgezet. De rookpluim is van ver te zien. De supermarkt Delhaize vlakbij de brand moet mogelijk ontruimd worden, zegt de politie. De Dendermondsesteenweg werd even afgesloten voor verkeer.

De 32-jarige bewoner van het huis sprong door het raam om aan de vlammen te ontkomen. Hij werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Door de hevigheid van de brand werden ook drie aanpalende woningen ontruimd, waarvan er twee mogelijk onbewoonbaar zijn, klinkt het bij de hulpdiensten. 

Door het incident ontruimde het personeel van een supermarkt op het nabijgelegen Heernisplein spontaan de zaak. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, stuurt een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees