Nieuw album van Prince mag niet uitkomen van Amerikaanse rechter

© Retna/Photoshot

De geplande verschijning van tot nog toe niet-gepubliceerde liedjes van de overleden popster Prince is door een Amerikaanse rechter tegengehouden. Dat maakte de showbizzsite TMZ bekend. De website baseert zich daarvoor op gerechtelijke documenten.

adm

Een federale rechter vaardigde een gerechtelijk bevel uit, op vraag van een advocaat van nabestaanden van Prince, waardoor het korte album “Deliverance” niet zoals gepland vrijdag op de markt mag worden gebracht.

© AFP

Producent George Ian Boxill wou vrijdag op de eerste verjaardag van het overlijden van de artiest zes nieuwe songs publiceren. De rechtbank stelde echter vast dat Boxill daar ogenschijnlijk het recht niet op heeft. De rechter verwees naar een vertrouwelijkheidsakkoord dat de producent had getekend toen hij in 2006 met Prince samenwerkte.

Het bevel vervalt op 3 mei, tenzij de rechtbank dat verlengt. Voor die datum moet er een hoorzitting plaatsvinden.

Het album was al door miljoenen fans op voorhand besteld op iTunes, maar dat is nu niet meer mogelijk. Wie dat echter had gedaan, kreeg automatisch het titellied “Deliverance” aangeboden voor een download, wat velen ook hebben gedaan.

Meer over Prince

MEER NIEUWS