Ouders begeleiden kinderen tijdens fietspooling

Ouders begeleiden kinderen tijdens fietspooling

Foto: Mia Uydens

Rijkevorsel / Beerse / Malle - In Basisschool ’t Park in Oostmalle is het project fietspooling woensdag opnieuw van start gegaan na de winterstop. Vanuit drie startplaatsen nemen in totaal 24 kinderen deel onder begeleiding van zes ouders.

Een jaar geleden startten enkele ouders het project op. “Het komt erop neer dat de kinderen, begeleid door volwassen vrijwilligers, in groep naar school en terug naar huis fietsen. Dat deden we elke woensdag tot aan de herfstvakantie. Nu de paasvakantie voorbij is, nemen we de draad weer op”, zegt Ann Uittenbogaard.

Zij is als ouder samen met Debby Meirsman de pionier van het fietspoolingproject in Oostmalle. “Vanuit startplekken in Vlimmeren, Rijkevorsel en Oostmalle fietsen drie groepjes naar school. Volgend schooljaar komt daar Westmalle bij”, vervolgt Ann, die van Rijkevorsel naar Westmalle gaat verhuizen.

Debby Meirsman beklemtoont dat de kinderen tegelijk ook verkeerinitiatie krijgen. “Dat is nodig, want ze moeten zich leren gedragen in het verkeer, want het gevaar loert overal. Maar wij zijn als begeleiders degelijk voorbereid. We beschikken over een uitgewerkt draaiboek voor als er problemen opduiken als ongevallen, lekke banden en dies meer.”

Dankzij gulle sponsors, zoals onder meer het oudercomité, krijgen de fietsertjes een fietshelm, een fluohesje en een beschermhoes voor de fietstas.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio