Drietal vervolgd voor leegroven kluis parkeerbedrijf Vinci Park

Drietal vervolgd voor leegroven kluis parkeerbedrijf Vinci Park

Archiefbeeld. Foto: ph

Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moesten donderdag drie mannen verschijnen die beschuldigd worden van een gewapende overval met als doel de kluis van parkeerbedrijf Vinci Park (nu Indigo) leeg te roven. Twee van hen waren werknemers van het bedrijf die op het ogenblik van de feiten in ziekteverlof waren. De mannen ontkennen hun betrokkenheid.

Op 11 augustus 2015 werd in Strombeek-Bever een wagen van Vinci Park gestolen. In de wagen bevonden zich de sleutels van een deur die toegang gaf tot de kluis in Mechelen waarin al het geld uit parkeerautomaten werd bewaard. Met een list werd de chauffeur van de wagen gelokt waarop de wagen gecarjackt werd. Voor die list werd de eerste beklaagde ingezet.

De chauffeur kon echter ontkomen, waardoor de twee andere daders het voertuig moesten dumpen. Dit deden ze in Grimbergen, waar ze de wagen brandend achterlieten. Met een geleend voertuig van een oom van één van hen trokken ze naar Mechelen, waar een nummerplaat van een soortgelijk voertuig werd gestolen. Met die nummerplaat op de geleende wagen trokken ze naar de ondergrondse parkeergarage aan de Veemarkt, waar de kluis zich bevindt. Daar wachtten ze hun collega’s op die om 06.20 uur het geld naar de kluis brachten, ze knevelden hen en bedreigden hen met een hakbijl. De twee maakten tussen de 80.000 en 100.000 euro buit.

Het parket vorderde 5 jaar cel voor de (intussen oud-)werknemers en 4 jaar cel voor de derde kompaan. Eén man gaf verstek, de twee anderen ontkennen elke betrokkenheid. “Mijn cliënt mankt door een hersenbloeding die hij drie jaar geleden had, hij kan dus onmogelijk diegene zijn die de auto met geweld gecarjackt heeft, want daartoe is hij fysiek niet in staat”, zei mr Evelien Jacobs. “En mijn cliënt was op zijn andere job in Antwerpen en daarna op café, toen deze feiten zich voordeden”, aldus mr Frank Coel. “Door de bivakmuts was duidelijk een zwarte huidskleur te zien, mijn cliënt kan het dus niet geweest zijn.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio