Limburgse peddelsurfers met handen in het haar: “Nog geen slaapplek in Mechelen en Waregem”

Mechelen / Waregem / Tongeren - Wim Pyl en Jan Moermans uit het vertrekken maandagochtend voor een vijfdaagse peddeltocht, waarbij ze onderweg zo veel mogelijk afval uit het water willen halen. Maar nu dreigen hun plannen ook figuurlijk in het water te vallen. Tijdens hun trip van 240 kilometer maken ze tussenstops in verschillende steden, maar recent viel hun slaapplaats in Mechelen en Waregem weg.

Wim en Jan zullen de 240 kilometer over de Demer, de Dijle, de Leie en de IJzer al ‘suppend’ afleggen. Suppen staat voor stand up peddling, een sport die je nog het best kan omschrijven als rechtstaand peddelen op een soort surfplank. Door onderweg afval te ruimen, willen ze mensen ook bewust maken van de problematiek.

Vijf dagen na hun vertrek in Hasselt hopen de twee Tongenaren aan de kust te arriveren. Op 25 april overnachten ze in Mechelen, op 26 april in Zulte of Waregem. Enig probleem: hun slaapplek daar viel recent weg. “We zoeken een slaapplek voor drie personen”, zegt Wim. “Dat hoeft helemaal geen luxe te zijn, een eenvoudige matras is al meer dan voldoende. We komen ’s avonds tussen 18u en 20u aan en vertrekken ’s morgens alweer. Als we niets vinden, moeten we in de auto slapen, maar dat is heel slecht qua recuperatie na zo’n zware inspanning.”

Wie Wim en Jan wil helpen, kan hen contacteren via mangata.adventure@gmail.com. Meer info vindt u op hun facebookpagina Mangata Adventure. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio