Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology beantwoordt elke week een vraag over haar

ADVIES. Hoe krijg ik meer glans in mijn haar?

ADVIES. Hoe krijg ik meer glans in mijn haar?

Foto: Shutterstock

Dof haar en geen idee hoe je jouw loken weer laat glanzen? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet raad.

Je haar ziet af van de zon en als je gaat zwemmen. Dat alles leidt ertoe dat het pigment verdwijnt. Echte kleuringen voegen pigment toe, maar kunnen het ook (lichtjes) beschadigen. Dat merk je niet in het begin, maar na ettelijke wasbeurten oogt je haar doffer.

Als je vaak kleurt, pak dan enkel de uitgroei aan en fris de lengtes op met een semipermanente kleuring. Daar zitten minder agressieve pigmenten in, die zich toch goed vasthechten aan het haar. Dames die hun natuurlijke tint helemaal niet willen veranderen kunnen kiezen voor de clear variant van een semipermanentekleuring. Het product legt enkele weken een laagje glans op je haar – tot het helemaal is uitgewassen.

Vandaag bestaan er ook getinte conditioners. Van bruin, koper, goudblond tot Venetiaans blond: je vindt ze in alle kleuren. Als je ze na elke wasbeurt gebruikt, zullen je lokken meer glanzen. De producten bevatten directe pigmenten. Die hechten zich uitsluitend vast aan de buitenkant van je haar en beschadigen het niet. Het effect vervaagt wel al na één à twee wasbeurten.

Vergeet niet dat een algemene goede verzorging je coupe laat shinen. Tip: gebruik een shampoo en conditioner voor gekleurd haar, ook al is je kapsel puur natuur. Dat trucje zal het beste uit je eigen kleur halen. Heb je ontkleurd haar? Houd er rekening mee dat het minder kan glanzen dan natuurlijke lokken.

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode