Wagen beschoten in Zeebrugge: 12 kogelinslagen

Wagen beschoten in Zeebrugge: 12 kogelinslagen

Foto: Google

Brugge -

Onbekenden hebben dinsdagnacht een wagen van een beveiligingsfirma beschoten in Zeebrugge. Er vielen geen gewonden, maar de politie neemt de zaak wel ernstig. In totaal werden zo’n twaalf kogelinslagen op de wagen gevonden.

De wagen van beveiligingsfirma K9 reed dinsdagnacht even na middernacht door de Kustlaan in Zeebrugge. Ze reden in de richting van de Zweedse Kaai toen de wagen plots beschoten werd. De schoten werden gelost van tussen twee geparkeerde vrachtwagens.

Sommige bronnen spreken over één schot, terwijl andere het over meerdere schoten hebben. Vast staat wel dat er op de wagen een twaalftal kogelinslagen werden gevonden. “Mogelijk van een jachtgeweer waarvan het lood zich na het schot verspreidt”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “Maar er wordt momenteel nog onderzocht met welk wapen er precies geschoten werd.”

In de beschoten wagen raakte niemand gewond, al sloegen sommige kogels wel dicht bij de ramen en zelfs in de ramen in. De bewakingsagenten reden na de schietpartij verder en verwittigden - eenmaal ze op een veilige afstand waren - de politie. Die zochten nog een tijdje naar de mogelijke dader, maar konden die nergens meer aantreffen.

Bij de bewakingsfirma - die ingeschakeld wordt het het bewaken van het havengebied ’s nachts - wil men niet al te diep op de zaak ingaan. “We willen het onderzoek niet in het gedrang brengen, maar het klopt wel dat daar een incident plaatsvond”, klinkt het. “We zijn vooral blij dat hier geen gewonden zijn gevallen. De auto wordt verder onderzocht door de politie.”

Bij de politie zelf bevestigt men dat er een intensief onderzoek gestart werd. Een concreet spoor naar de dader is er voorlopig echter nog niet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees