Twee topfestivals op zelfde dag amper tien kilometer van elkaar

Organisatie het Wilde Westen meent dat beide festivals perfect naast elkaar kunnen bestaan. Foto: djr

Kortrijk / Wevelgem / Menen -

Met veel trots stelde het Wilde Westen deze week BOS! Festival voor. Een muziekfeest in Gullegem op 24 juni. Echter, dat is dezelfde dag als Grensrock in Menen. Concurrentie? “Het is bizar, maar we maken er het beste van”, klinkt het bij Grensrock.

Het nu al goed gevulde festivallandschap krijgt er nóg een evenement bij. Met BOS! festival organiseert het Kortrijkse Wilde Westen een eclectisch festival in het idyllische Bergelen in Gullegem. Dat vindt plaats op zaterdag 24 juni in het provinciale domein. “Het festival moet het profiel van onze nieuwbakken organisatie weergeven: een mix van klassiek en pop- en rockmuziek in een uniek kader”, legt Fleur Martin uit.

Maar 24 juni is een opvallende datum, aangezien op die dag ook Grensrock in Menen plaatsvindt, een festival dat toch enkele duizenden bezoekers lokt. Twee ambitieuze festivals op nog geen 10 kilometer – een klein kwartier met de auto – van elkaar. Volgens Martin mag dat geen probleem vormen. “Twee zulke festivals kunnen perfect naast elkaar bestaan. We mikken daarenboven op twee verschillende doelgroepen: Grensrock op jongeren, wij op gezinnen en ouderen”, aldus de Wilde Westen-medewerkster. “We hadden al een informeel gesprek met de organisatie van Grensrock en ook zij zien er geen graten in. Van concurrentie is er geen sprake.”

Voorzitter Tim Lefever én programmator Stijn De Smet vallen echter uit de lucht bij het nieuws van BOS! Festival. Ook het feit dat zij enkel jongeren als doelgroep beogen, klopt niet. Voor de dertigste editie mikken ze namelijk ook op gezinnen, dat getuigt hun programma alleen al. Kapitein Winokio voor de kinderen, The Subs voor de jongeren en Admiral Freebee voor jong en oud. “Een vreemde zaak, zeker omdat wij al dertig jaar op die datum zitten”, vindt Lefever. “Jammer voor beide partijen. Het is al zo druk wat festivals betreft.”

Geen polemiek starten

Toch wil Grensrock nog afwachten welke groepen op BOS! Festival zullen spelen. “We moeten nu geen polemieken starten. Het is nu zo en we moeten er het beste van maken”, besluit Lefever. “We zullen wel nog eens rond tafel zitten met het Wilde Westen om deze bizarre situatie uit te klaren.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio