Op korte termijn komen er in Tielt 360 woningen bij

Bouwwoede houdt niet op: aantal bouwaanvragen stijgt tot 300 per jaar

Bouwwoede houdt niet op: aantal bouwaanvragen stijgt tot 300 per jaar

Op de oude Tiltex site komen 89 assistentiewoningen, dat brengt het totaal op korte termijn op 150. Foto: if

Tielt -

Projectontwikkelaar Verstraete Woonprojecten bouwt met het project Lakenhof binnenkort 89 serviceflats in het centrum van Tielt. Zo lijkt de bouwwoede in de stad niet af te nemen. Op korte termijn komen er 360 woningen bij.

Projectontwikkelaar Verstraete Woonprojecten kreeg onlangs de bouwvergunning voor het project Lakenhof. Het project, waarbij de voormalige Tiltex-site volledig zal verdwijnen, kwam twee jaar geleden in opspraak omdat oppositiepartij CD&V het project te groot vond voor het centrum van Tielt. Toen wou Verstraete 101 woongelegenheden bouwen naast het Generaal Maczekplein. Het project kreeg dan ook een negatief advies van de stad, maar intussen heeft de ontwikkelaar de plannen aangepast.

“Op vraag van verschillende partijen hebben we het aantal woongelegenheden teruggeschroefd naar 89”, zegt zaakvoerder Christophe Verstraete.

Met de komst van het Lakenhof blijkt er geen einde te komen aan de bouwwoede in de stad. In 2016 heeft Adagio zevenendertig serviceflats gebouwd in de Kortrijkstraat. De firma Vuylsteke is vorig jaar begonnen met de bouw van tweeëntwintig serviceflats in de Kroonstraat en de Tieltse Bouwmaatschappij is begin dit jaar gestart met de bouw van veertien seniorenappartementen op de hoek van het Polenplein en de Stedenmolenstraat. In totaal komen er op korte termijn een goede 150 assistentiewoningen bij in de stad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio