Twaalfjarig meisje neemt 44 jaar na haar vader deel aan een talentenjacht

Twaalfjarig meisje neemt 44 jaar na haar vader deel aan een talentenjacht

Frances Soens probeert vanavond de coaches te doen draaien met haar versie van ‘Hurt’ van Christina Aguilera. Foto: The Voice Kids

Waregem -

Frances Soens (12) is vrijdagavond te zien in The Voice Kids. Met haar auditie treedt ze in de voetsporen van haar vader, die jaren geleden deelnam aan een talentenjacht van de Christelijke Mutualiteit.

Net als haar vader jaren geleden, schittert de kleine Frances Soens (12) uit Waregem vrijdagavond ook in een talentjacht. Vader Henk Soens nam in 1973 tijdens een vakantiekamp in Zwitserland met een zelfgemaakt nummer deel aan een wedstrijd voor duizend leeftijdsgenoten, dochter Frances pakt het 44 jaar later meteen wat grootser aan en wordt via televisie bekeken door 752.000 mensen. Haar deelname aan het programma The Voice Kids is vanavond te zien op VTM.

Moeilijk liedje

En als Frances in de voetsporen van haar vader blijft treden, zal ze het heel ver schoppen. Want papa Henk won destijds ‘zijn’ wedstrijd. Maar voor Frances was alleen al de preselectie een groot geschenk. “Het was een ongelofelijk fijne ervaring”, zegt Frances, die al zingt sinds ze nog in de pampers zat. “Ik droomde er al een aantal jaar van om me in te schrijven, maar ik durfde niet. Dit jaar kreeg ik een mailtje van VTM, met de uitnodiging om me in te schrijven. Daar ben ik uiteindelijk op ingegaan.”

Of ze vanavond door een van de juryleden wordt uitgekozen, mag de 12-jarige spring-in-'t-veld nog niet verklappen. Maar of ze het nu ver schopt of niet, genieten doet Frances sowieso. “Het was echt superleuk. Ik vond het raar om de juryleden, Sean Dhondt, Laura Tesoro en ex-K3'tje Josje Huisman, plots in het echt te zien”, zegt Frances, die toegeeft dat ze ‘superzenuwachtig’ was voor haar auditie. Ze maakte het zichzelf nog wat moeilijker door voor een zeer moeilijk liedje te zingen. Haar versie van Hurt van Christina Aguilera is een mix van zeer hoge tonen én in het Engels. “Geen gemakkelijk liedje”, geeft het meisje toe. “Maar mijn leerkrachten van de zangles in de Waregemse muziekacademie, waar ik ook lessen piano volg, hebben me goed geholpen bij de voorbereiding van mijn liedje. En ik heb thuis ook heel veel geoefend.”

Vanavond bekijkt Frances de aflevering samen met haar zus, twee broers, mama Régine Ligneel en papa Henk. En ook haar klasgenoten van het eerste jaar Klassieke Studie van het Heilig-Hartcollege zitten aan de buis gekluisterd. “Alé, de meisjes toch. Die praten er de hele tijd over en vinden het cool dat ik mee doe. De jongens niet, die zeggen er niets over”, gniffelt de tiener.

INFO

De deelname van Frances is vanavond vanaf 20.40 uur te zien in ‘The Voice Kids’ op VTM.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio