Tennis Nationale Interclub - Ief Nollet klaar met Koninklijke Deinze Tennisclub voor nationale interclub

“Veel vertrouwen gekregen”

“Veel vertrouwen gekregen”

Voorzitter Ief Nollet: “Ik kreeg bij mijn nieuwe club de kans om alles in eigen beheer te doen.” Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Gent -

Koninklijke Deinze Tennisclub start dit weekend met veel honger aan de Nationale Interclub. De club van Ief Nollet is met één ploeg in tweede en één team in derde nationale vertegenwoordigd. Een hervorming moet deze competitie aantrekkelijker maken.

“De eerste ploeg ontvangt op zaterdag TC Tennisdel Genk”, aldus Nollet die sinds 1 maart officieel de nieuwe voorzitter van Koninklijke Deinze TC is. “De Limburgers beschikken op papier over meer individueel talent met onder meer twee internationaal gekwalificeerde spelers. Wij moeten het vooral van onze sterkte in de breedte hebben. We beschikken met Adriaan De Leeuw, Thomas en Mathias Heyse, Laurens Weynants, Gert-Jan De Muynck en mezelf als eerste speler over allemaal jongens die matchen kunnen winnen. Wij zitten in een kwalitatief sterke reeks maar moeten ons kunnen handhaven en het de toppers moeilijk maken.”

Hoe zit het met de tweede ploeg?

“Die trekt op zondag naar het Brabantse Leopold Club met Boriss Kandem als eerste speler. Hij beschikt over voldoende kwaliteiten om ook in de eerste ploeg uit te komen maar hij moet vooral zijn team op sleeptouw nemen en kostbare punten sprokkelen. We selecteren voor dit team vooral veel jonge spelers die veel ervaring kunnen opdoen. Het talent van Kandem ging niet onopgemerkt voorbij want hij wist een contract te versieren voor College Tennis in de Verenigde Staten. Dit is voor hem een droom die werkelijkheid wordt.”

Waarom maakte je de overstap van TC La Gantoise naar Koninklijke Deinze TC?

“Ik kreeg bij mijn nieuwe club de kans om alles in eigen beheer te doen. Ik voelde aan dat er bij TC La Gantoise voorlopig weinig dynamiek voor verandering aanwezig was. Ik heb open kaart gespeeld met alle tennissers die mee de overstap wilden maken. We willen ook de accommodatie bij KDTC grondig aanpakken en renoveren. We hebben een bouwaanvraag ingediend voor zes buitenterreinen en drie vaste overdekte courts. We zullen tijdens de wintermaanden op vijf indoorcourts kunnen spelen wat een enorme vooruitgang en luxe voor onze leden betekent.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio