VOLLEYBALLIGA A vrouwenPLAY-OFF 2 - NICO DE CLERCQVDK GENT DAMES

“Ik wil vandaag al de basis leggen”

Gent -

Vandaag en morgen maken VDK Gent Dames en Callant Antwerp Ladies VT in een dubbele onderlinge confrontatie uit wie naar de volgende ronde gaat van play-off 2, waarin de resterende Europese tickets verdeeld worden.

“Als derde in de reguliere competitie lijkt het mij niet meer dan normaal dat wij naar zo'n Europees ticket lonken”, geeft trainer-coach Nico De Clercq volmondig toe. “Maar dat zal niet zo gemakkelijk zijn. Wij zullen ons beste niveau moeten halen.”

“In de reguliere competitie wonnen wij thuis wel met 3-0, maar niet zonder moeite. Aan het slot hadden wij in Deurne zelfs vijf sets nodig om het laken naar onze kant te trekken. Van onderschatting of zelfoverschatting wil ik dan ook niet horen.”

Door de onbeschikbaarheid van de zaal op zaterdag werd de eerste confrontatie in Deurne vooruitgeschoven naar vandaag vrijdag om 20.30 uur. “Daardoor konden ook wij onze thuiswedstrijd vooruit schuiven naar de gebruikelijke zaterdagavond om 20.30 uur.”

“De eventuele derde en beslissende partij werken we opnieuw in de Edugo Arena af, maar ik hoop de basis naar de volgende ronde vanavond al in Antwerpen te kunnen leggen.”

“Eenvoudig wordt dat niet”, beseft Nico De Clercq, “al denk ik wel dat twee dagen na mekaar spelen ook in ons voordeel is. Ik wil in elk geval dit eerste weekend met een positief gevoel afsluiten en zo de basis leggen naar de beslissende wedstrijden toe. Iedereen is blessurevrij. Ik beschik dus over al mijn speelsters en kan volop wisselen. Wij hebben geen excuses voor een eventueel falen. Daarvoor is de roep naar Europa te groot.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio