VOLLEYBALEUROMILLIONS LEAGUEZOERSEL - VDK GENT - Trainer Marko Klok wil playdown nog altijd winnen

“Wij willen competitie afsluiten met drie punten”

“Wij willen competitie afsluiten met drie punten”

In Zoersel wil Marko Klok nog eens op de knieën gaan. “Aan ons om te bewijzen dat wij dat tikkeltje meer in huis hebben.” Foto: Nic declercq

Gent -

Zaterdag valt het doek over de playdown van de Euromillions League en het kan echt nog alle kanten uit. Zoersel is gered en Guibertin kan de nacompetitie niet winnen. Voor de rest is alles nog mogelijk.

VDK Gent speelt zijn laatste wedstrijd bij Sint-Antonius Zoersel, dat de playdown aanvoert.

“Wij zijn in poleposition aan de playdown begonnen om die te winnen en daar neem ik nog altijd niets van terug”, stelt trainer-coach Marko Klok onomwonden. “Wij hebben ondertussen wel al heel wat laten liggen en zijn gedeeltelijk afhankelijk van anderen. Maar de mogelijkheid dat wij onze doelstelling alsnog halen, bestaat nog en daar willen wij voluit voor gaan.”

Dan moeten op het veld van de huidige leider wel een drie punten gescoord worden?

“Het wordt ongetwijfeld heel moeilijk, maar zowel in de reguliere competitie als in de thuismatch van deze playdown hebben wij tegen Amigo's telkens de volle buit gepakt. Vaak na een harde strijd, maar toch. Als wij dit morgenavond herhalen, springen wij over Zoersel en is het nog enkel afwachten wat Waremme thuis doet tegen Guibertin. Guibertin zal er ongetwijfeld alles aan doen om van die laatste plaats weg te geraken.”

Is die doelstelling nog wel realistisch?

“Men had gedacht dat de playdown een saaie bedoening zou worden zonder veel inzet. Maar tot op heden is er elke speeldag wel iets onverwachts gebeurd. De vier ploegen zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Uiteraard zal Zoersel de competitie voor zijn eigen supporters met winst willen afsluiten, zeker met in het achterhoofd de drie nederlagen van de voorbije onderlinge confrontaties. Het is aan ons om te bewijzen dat wij dat tikkeltje meer in huis hebben, zeker nu iedereen fit is, wat in de competitie nog geen enkele keer het geval was.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio