Voetbal2de amateurklasseBORNEM - RACING CLUB GENT - Trainer Jürgen Van Opstaele wil seizoen afsluiten met zes op zes

“We vieren de teugels zeker nog niet”

“We vieren de teugels zeker nog niet”

Jürgen Van Opstaele: “Bornem zal gemotiveerd aan de aftrap komen. Ik verwacht van mijn spelers hetzelfde.” Foto: nic de clercq

Gent -

Racing Club Gent kan de competitie afwerken zonder druk. Trainer Jürgen Van Opstaele mist voor de verplaatsing naar Bornem wel meer dan een halve ploeg. Een nieuwe kans voor enkele beloften om zich in de kijker te spelen.

Tevreden met wat je zag tegen Menen?

Jürgen Van Opstaele: “Zeker en vast. De opdrachten werden perfect uitgevoerd. De jonge Bjorn Caryn zette een sterke prestatie neer en bracht ons op voorsprong. Dat zorgde voor rust in het elftal. Na de 3-0 waren we zeker van de driepunter die we absoluut binnen wilden rijven.”

“Het klopt dat de bezoekers ook wat kansen gehad hebben in de loop van de match en vooral in de slotfase. Dat laatste had veel te maken met de zware blessure van Amadu Ly waardoor we van slag waren. Anderzijds hadden wij ook meer dan drie goals kunnen maken.”

Op Bornem mis je naast de geschorsten Leemans en Diallo ook de geblesseerden Ly, Van de Geuchte, Notteboom en De Bruycker en de spoorloze Benhmadouch. Hoe ga je dat opvangen?

“Het is een indrukwekkend lijstje. Zoveel basisspelers ineens moeten vervangen is allesbehalve evident, maar je er zomaar bij neerleggen brengt ook niets op. Bij de beloften wordt er prima werk geleverd. Er wordt nog steeds erg scherp getraind en verschillende jongens staan te popelen om net als Caryn hun kans te krijgen. Dat zal nu ook gebeuren. Bornem heeft de punten broodnodig en zal gemotiveerd aan de aftrap komen. Ik verwacht van mijn spelers, ondanks de moeilijke omstandigheden, hetzelfde.”

Jullie zijn zo goed als zeker van het behoud. Bestaat het gevaar niet dat de scherpte wegvalt?

“Dat zou kunnen, maar ik hoop van niet. Als het aan mij ligt dan vieren we de teugels zeker niet. Er staan nog twee wedstrijden op het programma en ik wil die allebei liefst winnen. We staan op twee punten van de zevende plaats en op drie van de zesde waardoor we nog kunnen opschuiven in het klassement. Voor mij is dat iets wat de moeite waard is om er nog eens vol voor te gaan. Op die manier zouden we ook met een goed gevoel naar de eindronde toe kunnen leven.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio