FRANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN

Schietpartij Parijs is in laatste rechte lijn naar Franse presidentsverkiezingen

Schietpartij Parijs is in laatste rechte lijn naar Franse presidentsverkiezingen

Foto: REUTERS

De schietpartij op de bekende Champs Elysées in Parijs komt er amper een paar dagen voor de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, komende zondag.

Onder andere presidentskandidaten Marine Le Pen, François Fillon en Benoît Hamon hebben op Twitter hun medeleven al betuigd met de doodgeschoten agent.

Of de schietpartij invloed heeft op (het verloop van) de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag 23 april, is niet duidelijk. Net donderdagavond het laatste debat aan de vooravond van de presidentsverkiezingen plaats. Kandidaat Emmanuel Macron was de eerste die verwees naar de aanslag. Hij zei dat het de eerste taak is van een president om te beschermen. "Deze dreiging zal voortaan deel uitmaken van het dagelijkse leven", zei hij.

Die andere grote kanshebber op de tweede ronde, Marine Le Pen, zei dat de ordediensten niet het medeleven van de kandidaten nodig hebben, maar dat ze wel meer middelen nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Campagne opgeschort

Kandidaat François Fillon heeft intussen aangegeven dat hij zijn campagneactiviteiten van vrijdag opschort. Meer nog: hij wil dat de volledige verkiezingscampagne wordt stilgelegd. Ook Le Pen zei dat ze haar campageactiviteiten vrijdag zal staken, net als Macron. 

Dinsdag werden in Marseille nog twee mannen opgepakt omdat ze van plan zouden geweest zijn een aanslag te beramen in de aanloop naar de verkiezingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Niet te missen

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

FRANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN