Website ontfermt zich over wereldberoemd altaarstuk van gebroeders Van Eyck

Zie Het Lam Gods ... tot in het allerkleinste detail

Gent -

U mag een vergrootglas ­meenemen naar de Sint-Baafskathedraal. Dan nóg zult u in Het Lam Gods niet de details zien die vanaf nu op het internet staan.

De kunst- en cultuurafdeling van internetgigant Google zorgt er samen met de Sint-Baafskathedraal en de beeldenbank Lukas/Art in Flanders voor dat u Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in het allerkleinste detail kunt zien. Adertjes in de oogleden, de schittering van een zilveren juweel of een vogeltje op de kantelen van een burcht. Wie het ziet, begrijpt niet hoe de Van Eycks in staat waren zo ­gedetailleerd te werken.

“Met het blote oog kan je dat niet zien”, zegt Timothy Naessens van Lukas/Art in Flanders. “Google Arts en Culture heeft speciale fototoestellen. Daarmee hebben ze ingezoomd op 350 stukken van de gerestaureerde achterpanelen. Daarna hebben ze die aan elkaar gemonteerd. Het resultaat is verbluffend.”

En er is meer. “Hierdoor kunnen niet alleen bezoekers van Gent genieten van het meesterwerk, maar is Het Lam Gods toegankelijk voor iedereen, overal ter wereld. Op de Google-website kan je de inzoomen op elk paneel apart, maar je kan je ook laten meenemen in een digitale tentoonstelling over het bekendste kunstwerk van Gent en héél verre omstreken.”

Bekijk Het Lam Gods hier

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio