Na sprong uit brandend huis: “Waarom dacht niemand eraan om matrassen te leggen?”

Na sprong uit brandend huis: “Waarom dacht niemand eraan om matrassen te leggen?”

De vlammen grepen zo snel om zich heen dat bewoner Mohammed Budur geen andere mogelijkheid zag dan uit het raam op de tweede verdieping te springen. Foto: rr

Gent -

Een Gentenaar (32) is donderdag in de Kunstenaarstraat bijna acht meter diep gesprongen uit een raam, om te ontsnappen aan de vlammenzee die zijn appartement in haar greep had. De man raakte levensgevaarlijk gewond.

“Hadden we niet meer kunnen doen?” Verschillende bewoners van de Kunstenaarstraat, aan het Heernisplein, vroegen het zich gisternamiddag af. Om 11.30 uur hadden ze geprobeerd een wanhopige man te helpen ontsnappen uit zijn brandend appartement. Tevergeefs. In paniek sprong Budur bijna acht meter naar beneden.

LEES OOK: Man kritiek na sprong uit brandend pand in Sint-Amandsberg

“Het was vreselijk”, vertelt Eda Ozturk, die aan het Heernisplein werkt en alles zag gebeuren. “De man bleef maar om hulp roepen. Een buurman ging een ladder halen, maar die was te kort.”

De buurman met de ladder stond er uren na de feiten nog altijd verweesd bij. “Waarom dacht niemand eraan om wat matrassen te leggen?”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees