CLUBNIEUWS. AZ aast op Anderlecht-doelman, ook Oostende denkt aan Canadese spits

CLUBNIEUWS. AZ aast op Anderlecht-doelman, ook Oostende denkt aan Canadese spits

Cyle Lenin staat in de belangstelling van onder meer Oostende. Foto: Photo News

Het Nederlandse AZ denkt aan Davy Roef. Die lijkt niet meer te hopen op een toekomst bij Anderlecht, nu trainer René Weiler bijtekende. Ex-trainer John van den Brom wil hem daarom naar Nederland halen. Oostende denkt dan weer aan een Canadese spits om een eventuele transfer van Landry Dimata op te vangen. Kortrijk-trainer Karim Belhocine maakt zich naar eigen zeggen niet druk om de geruchten over een trainerswissel.

ANDERLECHT. AZ denkt aan Roef

Davy Roef (23) wil weg bij Anderlecht. Nu René Weiler heeft bijgetekend, begrijpt de uitgeleende keeper dat hij op korte termijn geen toekomst meer heeft bij RSCA. Een verlengd verblijf bij Deportivo is een optie, maar daar speelde Roef – die ook geblesseerd was – sinds januari nog geen minuut. Daarom is het Nederlandse AZ wellicht een interessantere piste. John van den Brom is er trainer en sinds zijn passage bij paars-wit gelooft de Nederlandse coach wel in Roef. Eerder wilde Van den Brom hem al huren, maar nu zou AZ een stevige inspanning willen doen om de keeper te kopen. Het moet wel gaan om een definitieve deal, wat niet zo evident zal zijn aangezien Roef nog tot 2020 onder contract ligt.

Deze maand zullen de Brusselaars in principe nog geen knopen doorhakken. Ook omdat ze nog geen beslissing hebben genomen over de Spaanse doelman Rubén Martinez. Die wordt zonder aankoopoptie gehuurd van Deportivo.

OOSTENDE. Ook Oostende op spoor van Canadese spits, Jonckheere onzeker voor Gent

In de Verenigde Staten zijn ze ervan overtuigd dat de toekomst van de talentvolle spits Cyle ­Larin (22) in België ligt. Hij werd al gelinkt aan Genk en ­Anderlecht, maar volgens Amerikaanse bronnen heeft KV Oostende de beste papieren. Larin voetbalt in de Major Soccer League bij ­Orlando City, dat tweede staat, en wordt beschouwd als een groot ­talent.

De ­19-voudige Canadese interna­tional scoorde nu al vier keer in vijf matchen en was ook de voorbije twee seizoenen goed voor respectievelijk 14 en 17 goals. Zelf droomt de targetspits van de Premier League, maar een Belgische tussenstap is niet uitgesloten. Hij kost wel minstens 3 miljoen euro en lijkt voor KVO alleen maar in aanmerking te ­komen als Landry ­Dimata vertrekt.

Michiel Jonckheere incasseerde tijdens de training een trap op de hiel en is heel onzeker voor de match in Gent. Wellicht vervoegt hij in de ziekenboeg Nicklas Pedersen (enkel), Zarko Tomasevic (knie) en Brecht Capon (dij). Mogelijk keert Adam Marusic terug naar zijn rechtsbackpositie en speelt Antonio Milic op de linksback. Dan krijgt Bruno Godeau een plaats naast David Rozehnal centraal in de defensie. Knowledge Musona kende geen reactie meer na zijn eerste groepstraining van woensdag.

GENT. Gentse ziekenboeg loopt verder leeg

Hein Vanhaezebrouck is een tevreden man. “Onze ziekenboeg is zo goed als leeg”, stelt de trainer van KAA Gent vast. Behalve Ofir Davidzada, die herstelt van een achillespees­blessure, tekenden alle spelers gisteren present op de afsluitende training voor de komst van KV Oostende. Ook Renato Neto was opnieuw van de partij, maar de Braziliaanse middenvelder maakt vanavond nog geen deel uit van de Gentse wedstrijdselectie.

“Het is nog iets te vroeg voor Renato, hij moet nog even geduldig blijven”, vertelde Vanhaezebrouck, die geen risico’s wil nemen met zijn middenvelder. Brecht Dejaegere ondervindt geen last meer van de rug en komt wel in aanmerking voor een basisplaats.

KV KORTRIJK. Belhocine: “Andere trainer? Interesseert mij niet”

Het zijn — op z’n zachtst gezegd — geen leuke tijden voor Karim Belhocine. KV Kortrijk voert openlijk gesprekken met andere kandidaten voor de positie van T1 en Belhocine moet Play-off 2 nog uitzweten, terwijl hij eigenlijk al weet dat hij met anderhalf been op straat staat. De Franse Algerijn blijft (uiterlijk) rustig onder de situatie. “Het interesseert mij niet. Iedereen is passant in het voetbal, behalve de club en de supporters zelf. Ikzelf weet van niets en probeer me gewoon te focussen op de eerstkomende wedstrijden en mijn spelers die elke dag gemotiveerd op de training staan. De rest zien we daarna wel.”

STANDARD. Luikenaars lichten optie Laifis

Standard heeft Olympiakos laten weten dat het zinnens is de aankoopoptie van 1,8 miljoen euro op Konstantinos Laifis te lichten. De Cypriotische verdediger kwam de voorbije weken weinig aan spelen toe, maar het duo Scholz-Kosanovic bleek niet altijd waterdicht. Olympiakos had Laifis graag willen houden, maar moet het contract met Standard respec­teren.

KV MECHELEN. Malinwa haakt af voor Dario Van den Buijs

KV Mechelen ging eerst vol voor Dario Van den Buijs, de 21-jarige centrale verdediger van FC Eindhoven, maar haakt nu af. Het deelde dat ook mee aan de entourage van de Belg, die ontgoocheld is, want hij wou graag komen. KV struikelt over de afkoopsom van 250.000 euro. Het maakt immers nog altijd werk van de transfers van Kolovos en El Messaoudi.

De club moet om financiële redenen keuzes maken en besloot voorrang te geven aan die twee dossiers, en ook aan de spitspositie – Osaguona vertrekt straks. Van den Buijs, al goed voor negen goals in de Nederlandse tweede klasse, zoekt nu een nieuwe club. De Nederlandse eersteklasser Heracles is het concreetst.

ZULTE WAREGEM. Wijzigingen door bouw aan tribune 1

Zulte Waregem heeft op zijn website gecommuniceerd over de infrastructurele wijzigingen door de bouw aan tribune 1. Zo is de hoofdingang voor de supporters verhuisd naar de kant van de sfeertribune. Kantine 1 blijft open, maar The Corner verhuist naar het midden van de tribune en het oplaadpunt is nu gelegen aan de Meersstraat. Na de match kunnen de supporters het stadion verlaten via de poorten aan The Corner of via ingang A. Tijdens de werken zal de werfzone nog uitgebreid worden, zodat ook een stuk van Parking A ingenomen wordt. Deze regelingen worden toegepast tijdens de laatste drie thuismatchen in Play-off 1.

WAASLAND-BEVEREN. Cools en Dhondt afwezig

Jens Cools trainde gisteren nog individueel bij Waasland-Beveren. Aaron Dhondt was ziek en bleef thuis. De youngster zou morgen echter al opnieuw aansluiten. Olivier Myny en Ibrahima Conté sloten gisteren opnieuw aan bij de groep.

UNION. Vipdiner bij Union-Lierse

Dinsdag ontvangt Union in Play-off 2 Lierse en dat gaat gepaard met een vip­diner. Voor 85 euro krijgt u een gastronomische driegangenmaaltijd geserveerd, dranken aan tafel en een zitplaats in de eretribune inbegrepen.

Intussen wordt via crowdfunding werk gemaakt van een boek over 120 jaar Union. Zaterdag trekt Union eerst op verplaatsing naar Stayen. De jongste twee wedstrijden tegen mede­leider STVV eindigden allebei op een brilscore.

CHARLEROI. Carolo’s leggen speler langer vast

Charleroi verlengde het contract van middenvelder Gaetan Hendrickx (22) tot 2019.

Corrigeer