Antwerpenaar schreeuwt onschuld uit: “Niets met Parijs te maken, ben gewoon op mijn werk”

Antwerpenaar schreeuwt onschuld uit: “Niets met Parijs te maken, ben gewoon op mijn werk”

Foto: AP

Antwerpen -

Het persbureau Reuters meldde donderdagavond dat de Franse politie op zoek is naar een tweede dader van de schietpartij op de Champs-Élysées. Hij zou via de Thalys vanuit België naar de Franse hoofdstad hebben gereisd. Op sociale media ging de foto van Antwerpenaar Youssouf E.O. de wereld rond als verdachte, maar hij was gewoon aan het werk in een tankstation in Antwerpen.

Op de Champs-Élysées in Parijs werd donderdagavond een politieagent doelbewust doodgeschoten door een schutter met een automatisch oorlogsgeweer. Twee andere agenten raakten zwaargewond bij de schietpartij, de dader werd geneutraliseerd. Reuters meldde later op de avond dat een tweede voortvluchtige verdachte via België met de Thalys naar Parijs was gereisd. Er werd op sociale media een afbeelding van de man verspreid.

In werkelijkheid gaat het om Antwerpenaar Youssouf E.O. De man was donderdagavond echter aan het werk bij tankstation Total op de Scheldelaan in Antwerpen, laat zijn advocaat Nabil Riffi weten. Hij ontkent ook maar iets te maken te hebben met de feiten in Parijs.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S