Mastercard introduceert betaalkaart van de toekomst: “Makkelijk én veilig”

Mastercard introduceert betaalkaart van de toekomst: “Makkelijk én veilig”

Foto: *

Mastercard heeft een nieuwe biometrische betaalkaart geïntroduceerd. De kaart combineert chiptechnologie met een vingerafdruk om “makkelijk en veilig” de identiteit van de kaarthouder te verifiëren voor aankopen in de winkel.

De technologie werd al getest in Zuid-Afrika bij ‘Pick n Pay’, een toonaangevende supermarkt retailer en ‘Absa Bank’, een onderdeel van Barclays Afrika.

De nieuwe biometrische kaart bouwt voort op de vingerafdrukscantechnologie die vandaag gebruikt wordt voor mobiele betalingen. Daardoor kan er wereldwijd met een dunnere en flexibelere kaart betaald worden bij de betaalterminals.

“Consumenten ervaren steeds meer het gemak en de beveiliging van biometrie“, zegt Ajay Bhalla, President, Global Enterprise Risk & Security, Mastercard. “Of het nu gaat om het ontgrendelen van de smartphone of om online winkelen, de vingerafdruk maakt het extra veilig. Het is niet iets wat overgenomen of gedupliceerd kan worden en helpt onze kaarthouders zonder enige zorgen door te gaan met hun leven.”

Mastercard introduceert betaalkaart van de toekomst: “Makkelijk én veilig”
Foto: *

Hoe werkt het?

De biometrische kaart kan worden aangevraagd bij de financiële instantie. Na registratie wordt de vingerafdruk geconverteerd in een gecodeerde digitale template die opgeslagen wordt op de kaart. Vanaf dat moment kan de kaart wereldwijd op elke (EMV-)betaalterminal worden gebruikt.

De kaart werkt net als elke andere kaart als er afgerekend wordt in de winkel. De kaarthouder steekt de kaart in de terminal en legt de duim op de sensor. Als de afdruk overeenkomt, wordt de transactie goedgekeurd - allemaal zonder dat de biometrische kaart uit handen gegeven wordt.

Voordelen

Het autoriseren van een betaling via biometrie - in dit geval met vingerafdruk - bevestigt dat de persoon die de kaart gebruikt de echte eigenaar van de kaart is.

Voor een ​​winkelier is de transactie net als met elke andere EMV-betaalkaart. Met behulp van hun bestaande terminalsystemen kunnen zij (zonder software- of hardware-updates) de betaling accepteren. Voor banken helpt de technologie onder meer om fraude te detecteren en te verminderen.

De komende maanden worden er nieuwe tests gepland in Europa en Azië.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees