“Juridische strijd tegen uitbreiding van Essers gaat door” klinkt het bij milieuorganisaties

“Juridische strijd tegen uitbreiding van Essers gaat door” klinkt het bij milieuorganisaties

Bosomgeving die bedreigd wordt door de uitbreiding Foto: MDL

Genk -

De milieuverenigingen zijn niet van plan om hun strijd tegen de uitbreiding van Essers in Genk te staken. “Er lopen nog procedures tegen de bouwvergunning en het GRUP en we bekijken of we ook de milieuvergunning opnieuw kunnen aanvechten”, is te horen bij de Limburgse Milieukoepel.

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft de milieuvergunning voor de uitbreiding van logistiek bedrijf H.Essers aan de Transportlaan in Genk bevestigd. De vergunning werd aangevochten door de milieuorganisaties Greenpeace, Limburgse Milieukoepel, Buurtopbouwwerk Winterslag en Natuurpunt. Schauvliege kreeg naar eigen zeggen enkel positieve adviezen, onder meer van het Agentschap Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij.

“We bekijken of we de beslissing van de minister kunnen aanvechten bij de Raad van State”, zegt Gust Feyen van de Limburgse Milieukoepel. “Daarvoor moeten we wel procedurefouten kunnen aantonen.” Feyen is naar eigen zeggen niet verbaasd dat Schauvliege unaniem positieve adviezen kreeg. “Ik begrijp niet hoe die administraties tot een dergelijk advies komen en vermoed dat er sprake is van politieke beïnvloeding.”

De organisaties hebben nu nog een zaak lopen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, tegen de bouwvergunning die werd afgeleverd door de provincie, en bij de Raad van State, tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). “Geld mag geen breekpunt zijn, want het gaat hier over veel belangrijker zaken, over waardevolle habitatgebieden”, besluit Feyen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees