Ouders furieus: “Zoiets doe je toch niet!”

Tv-show beweert bewijs in mysterie rond Maddie McCann te hebben: “Maar daarvoor moet je eerst kijken!”

Tv-show beweert bewijs in mysterie rond Maddie McCann te hebben: “Maar daarvoor moet je eerst kijken!”

Foto: ASSOCIATED PRESS

13 jaar. Zo oud zou Madeleine McCann nu zijn. Het Britse meisje dat verdween uit een Portugees vakantiehuisje is echter al sinds 2007 vermist. Nu zegt een Australische zender dat ze elementen hebben ontdekt die een grote doorbraak zou zijn en de verdwijningszaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar die informatie willen ze niet overhandigen voordat de documentaire op televisie is geweest.

De documentairemakers zijn niet van plan om hun “baanbrekend bewijs” nu al met de wereld te delen. “Daarvoor moet je zondagavond om 20.30 uur naar onze zender kijken”, zo klinkt het. Dan zal er een lange reportage getoond worden met onder andere de Portugese politieman Goncalo Amaral, de profiler Pat Brown en haar ouders zelf.

Het enige wat voorlopig is vrijgegeven is een teaserfilmpje.

Hun keuze kan op heel veel kritiek rekenen. De programmamakers van Channel 7 worden beschuldigd van het achterhouden van levensreddende informatie. “Dit kan je toch niet maken!” vinden de ouders van Maddie zelf. “Als je bewijzen hebt, die zo schokkend zijn dat ze een doorbraak kunnen betekenen. Geef die dan toch meteen aan de autoriteiten! Dit is wreed”, reageert hun woordvoerder in de Daily Star.

Tv-show beweert bewijs in mysterie rond Maddie McCann te hebben: “Maar daarvoor moet je eerst kijken!”
Kate en Gerry zijn nog steeds op zoek naar hun dochter, in de overtuiging dat ze nog leeft. Foto: Photo News

Volgens sommigen is hun geheimhouding een doordachte daad om de informatie nog niet in handen van de ouders te laten vallen, in de angst dat zij de uitzending zouden boycotten. Volgens anderen is het teasende voorfilmpje puur gemaakt om iedereen benieuwd te maken en zo hoog mogelijke kijkcijfers te halen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees