Studenten en personeel kunnen woensdag opnieuw stemmen

Nog geen nieuwe rector aan UGent

Gent - Na de eerste stemronde is er nog geen opvolger voor rector Anne De Paepe. Rik Van De Walle en kandidaat vice-rector Mieke Van Herreweghe liggen op kop.

De opkompst lag hoog bij de eerste -digitale- stemronde. 81 procent van de professoren bracht een stem uit, 59 procent van het administratief en technisch personeel. De studenten lopen minder warm voor de verkiezing van een nieuwe rector. Slechts 17 procent bracht een stem uit.

Het duo Rick Van de Walle en Mieke Van Herreweghe ligt op kop met 57,7 procent van de stemmen. De concurrenten, Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger bljiven steken op 36,2 procent van de stemmen. Bij de studenten is het verschil tussen de twee duo's kleiner, maar ok daar ligt Van De Walle ruim op kop.

Rector Anne De Paepe: “Onze universitaire gemeenschap heeft de voorbije dagen kunnen kiezen wie over enkele maanden aan het roer komt te staan van de Universiteit Gent. Eén stemronde bleek daarvoor niet te volstaan." Want daarvoor is een tweederdemeerderheid nodig. "De stemprocedure wordt daarom volgende week herhaald.” Woensdag, om precies te zijn.

“Ik roep iedereen op om de focus op het inhoudelijke debat te houden. “Durf denken” is ons motto: deze universiteit kan om met botsende opinies en stevige debatten. Op die weg moeten we verdergaan. Laten we de belangen van de UGent als instelling en als gemeenschap ook de komende weken blijven vooropstellen. Ik wens de kandidaten rector en vice- rector veel succes in de tweede ronde!”

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio