Vermist schoolmeisje teruggevonden in een verlaten huisje van haar leraar: “Dit was geen sprookje, dit is kidnapping”

Vermist schoolmeisje teruggevonden in een verlaten huisje van haar leraar: “Dit was geen sprookje, dit is kidnapping”

Een maand lang waren de autoriteiten op zoek naar de 15- jarige Elisabeth Thomas. Het meisje is donderdag na een grootschalige zoekactie teruggevonden in een verlaten huisje in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, 4.000 kilometer van haar thuis. De 50-jarige Tad Cummins, haar leraar, is opgepakt.

Er waren al langer geruchten dat de 50-jarige leraar en de 15-jarige student een verhouding zouden hebben. Zowel de leerkracht als de student schreven continu over liefde en soulmates op hun Instagramprofielen. Toen het meisje verdween liep er ook een intern onderzoek, aangezien een andere leerlingen haar leraar naar eigen zeggen met de tiener had zien kussen.

Nadat het meisje verdwenen was, zouden ze samen in een supermarkt gezien zijn in Oklahoma City. Beiden hadden een ander kapsel en waren op die manier minder herkenbaar. Tijdens een huiszoeking zouden de autoriteiten bij de leraar een laptop hebben gevonden waarop hij informatie had opgezocht over “ontsnappen aan de politie” en “seksueel zelfbeschikkingsrecht bij minderjarigen”. Bovendien vonden ze verschillende mails tussen de leraar en de leerlinge.

Vermist schoolmeisje teruggevonden in een verlaten huisje van haar leraar: “Dit was geen sprookje, dit is kidnapping”
Foto: Tennessee Police Department

Teruggevonden

Donderdag hebben ze dan het meisje gevonden. Ze zat in een verlaten hutje met slechte ontvangst. “Het meisje was gezond en niet gewond. We kunnen niet opgeluchter zijn. We zijn nu vooral bezorgd over haar emotionele en mentale staat”, zegt Mark Gwyn uit Tennessee, die het onderzoek naar de verdwijningszaak leidde.

De grote vraag die nu heerst is of het meisje vrijwillig met de man meeging of niet. De autoriteiten willen daar voorlopig nog niet op reageren: “Dat maakt niet uit. Dit is geen sprookje, het is kidnapping. Zij was minderjarig, hij 35 jaar ouder en iemand met macht over haar.”

Maximaal 10 jaar cel

De 50-jarige leerkracht ‘gezondheidswetenschappen’ is ondertussen opgepakt. De man die kinderen en kleinkinderen heeft, is nu aangeklaagd voor ontvoering en seksueel contact met een minderjarige. Daarnaast moet hij zich ook op federaal niveau verantwoorden, omdat hij een minderjarige mee had genomen over een staatsgrens om seks te hebben. In het totaal zou hij een maximale celstraf kunnen krijgen van 10 jaar, aldus de politie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees