Politie roept slachtoffers op om zich te melden

Verzekeringsmakelaar uit Mechelen verdacht van grootschalige oplichting: miljoen euro van klanten verdwenen

Verzekeringsmakelaar uit Mechelen verdacht van grootschalige oplichting: miljoen euro van klanten verdwenen

Foto: Photo News

Mechelen -

Een verzekerings- en hypotheekmakelaar uit Hombeek (Mechelen) wordt ervan verdacht een aantal van zijn klanten te hebben opgelicht voor in totaal zowat een miljoen euro. Dat zegt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. De politie roept mensen die denke dat ze ook slachtoffer zijn van de man op om zich te melden. Zo kan de volledige omvang van de zaak duidelijk worden.

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek ontving in de loop van maart de eerste klachten over de makelaar en startte daarom een onderzoek. Er werden huiszoekingen gehouden bij de man en verschillende klantendossiers werden in beslag genomen werden.

De verdachte zou bij het afsluiten van verzekeringen of bij het ontvangen van fondsen voor beleggingen grote bedragen verduisterd hebben en valse documenten hebben opgesteld.

De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden voor valsheid in geschriften, oplichting en misbruik van vertrouwen.

Nog meer slachtoffers

Maar de politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn dan tot nu bekend is. Wie denkt benadeeld te zijn door de makelaar, wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders op het nummer 015 464 464 of in het politiekantoor in de Frederik de Merodestraat in Mechelen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees