Moordenaar dakloze sloeg eerder al huisbaas met koevoet op het hoofd

Moordenaar dakloze sloeg eerder al huisbaas met koevoet op het hoofd

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Hasselt -

Drank- en drugsverslaving, woede-uitbarstingen en agressie vormden de rode draad in het leven van de 47-jarige Edward B., die voor het hof van assisen van Limburg terechtstaat voor de moord op de dakloze Mostapha Atillah (44). Dat bleek vrijdag tijdens zijn ondervraging door assisenvoorzitter Dirk Thys. In oktober 2014, een week voor de feiten in het kraakpand in Runkst bij Hasselt, schopte Edward een andere dakloze van de trap, die daardoor zijn enkel brak.

Edward leefde toen al in een kraakpand samen met Mostapha en Patrick S., een andere dakloze. Het verhaal deed de ronde dat Edward twee minderjarige meisjes in Hasselt zou hebben lastig gevallen.

Gebroken enkel na duw van de trap

“Eerst kwam Mostapha mij vragen of daar iets van aan was”, vertelde Edward vrijdag. “Daarna kwam Patrick met een hakbijl binnengelopen. Hij wilde naar boven komen (...) Bij een eerste schop viel de bijl uit zijn handen en bij de tweede donderde hij van de trap. Achteraf hoorde ik dat hij zijn enkel had gebroken. Mostapha dook toen met een ijzeren pijp op. Die trapte ik tegen de borst. Ik had toen de 101-centrale gebeld en veertig minuten op de politie moeten wachten. Ik vond dat veel te lang duren, want ik bevond me in een noodsituatie”, aldus de beschuldigde.

Koevoet op hoofd huisbaas

Half augustus 2014 had Edward zijn huisbaas met een koevoet op het hoofd geslagen, enkel omdat de huisbaas hem met een gebaar beledigd zou hebben.

Alcohol-en drugsverslaving

Zijn alcohol- en drugsverslaving kreeg hij nooit onder controle. Zo volgde de Nederlander drie maanden therapie in een instelling in Munsterbilzen, maar kon hij amper twee dagen van de drank blijven. Hij begon een relatie met een vrouw die hij in dit psychiatrisch centrum leerde kennen en die ook aan alcohol verslaafd was. Ook het medicijn Antabuse hield Edward niet van de drank.

Uit een van zijn relaties werd een zoon geboren, die intussen 12 jaar oud is. Edward heeft geen contact meer met hem, want de jongen verblijft op een geheim adres.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees