Het korte lontje van Conceiçao: Nantes-trainer verlaat persconferentie na 30 seconden

Het korte lontje van Conceiçao: Nantes-trainer verlaat persconferentie na 30 seconden

Foto: @clementcarpet

Sergio Conceiçao stond als speler al bekend om zijn kort lontje en de Portugees is dat duidelijk nog niet kwijt gespeeld. Vrijdag hield de huidige coach van Nantes zijn wekelijkse persbabbel en dat zorgde voor opvallende taferelen. De journalisten hadden namelijk vooral interesse in de situatie rond reservedoelman Rémy Riou, dus bolde Conceiçao het na amper dertig seconden af.

De voormalige speler van Standard deelde de aanwezige journalisten kort mee waarom hij geen zin had om te praten. “Gisteren kregen jullie de kans om met Riou te praten over de match van komend weekend tegen Caen. Van de dertien vragen gingen er echter twaalf over zijn statuut als reservedoelman en één over zijn toekomst. Daarom mogen jullie nu met Maxime Dupé (eerste doelman, nvdr.) over de match van zaterdag spreken”,aldus een zichtbaar geïrriteerde Conceiçao.

Een aanwezig journalist wees op de persvrijheid. “En ik heb de vrijheid om niet met jullie te praten”, was de duidelijke repliek van de Portugees, waarna nog een discussie ontstond met enkele andere aanwezigen. De verwijdering van Riou uit het doel bij de Kanaries is een ‘hot topic’ in de Franse stad. De 29-jarige goalie is al sinds 2012 aan de slag bij de club en was aanvoerder, maar begin maart verdween hij onder Conceiçao naar de bank.

Eerste doelman Dupé nam dan plaats achter de microfoon, maar tot een persconferentie kwam het niet. De journalisten beslisten in navolging van Conceiçao om de zaal te verlatenn, Dupé moest geen enkele vraag beantwoorden.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport