Examenstunt mondt uit in fiasco: “Het was ineens oorlog”

Examenstunt mondt uit in fiasco: “Het was ineens oorlog”

Foto: Photo News

Een Nederlandse school zorgde vanmiddag voor heel wat opschudding in de buurt nadat een spel voor hun leerlingen volledig uit de hand liep. Er zou met eieren en stenen gegooid zijn, en vuurwerk afgestoken op het speelplein. De school kan zelfs een officiële klacht verwachten van een toevallige passant wiens wagen schade opliep in de relletjes.

Wat een mooie namiddag had moeten worden in het Lingecollege in het Nederlandse Tiel, is uitgemond in pure chaos. De school had een spel voorbereid waarbij de leerlingen te maken kregen met een (uiteraard fictief) virus dat besmette leerlingen in zombies veranderde. De school werd verduisterd, er werden escape rooms ingericht en quarantaines, alles was in stelling gebracht voor wat een leuk spel moest worden.

Volgens verschillende leerlingen van het college liep het om 10.00 uur mis toen er studenten van een andere school rel kwamen schoppen. Er werd met stenen, vuilbakken en eieren gegooid, en op het speelplein werd vuurwerk afgestoken. “Het was ineens oorlog binnen”, vertelde een leerling na de onrust. Volgens vroege berichten zou een leraar ook een klap in het gezicht gekregen hebben, maar dat werd achteraf ontkracht door de school. Ook dat de politie moest tussenkomen, ontkende de school in een persmededeling.

“Het was een klein groepje leerlingen, van buitenaf maar volgens mij ook van onze eigen school”, vertelde Matthys Zanen, die het spel mee organiseerde. “We wilden hier echt wat moois van maken en dat is verpest.”

Behalve enkele gesneuvelde ruiten is de schade op de school zelf relatief beperkt gebleven, maar de auto van Shelley Bello raakte wel beschadigd. De vrouw passeerde de school toen de onrust op een hoogtepunt kwam en hoorde plots drie klappen. “Ik schrok er enorm van, drie weken geleden heb ik nog een ongeluk gehad”, vertelde ze.

De vrouw ging naar de school voor een schadevergoeding, maar daar namen ze haar niet al te serieus. Haar auto liep echter twee lelijke deuken op. “Ik ga zaterdag aangifte doen en zal de schade zeker op de school verhalen.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees