Slachthuis claimt “toelating van gemeentebestuur” voor zaterdagwerk

Slachthuis De Coster wilde op zaterdag slachten na de sluiting van het Tieltse slachthuis. Foto: evd

Ruiselede -

Oppositiepartij Respect is niet te spreken over een brief die het slachthuis De Coster verspreidde in de gemeente naar aanleiding van de sluiting van het slachthuis in Tielt. Er stond in dat er toestemming was van het gemeentebestuur om uitzonderlijk op zaterdag te slachten, en dat wordt betwist.

Een omzendbrief die het Exportslachthuis De Coster een maand geleden verspreidde, haalde donderdagavond de gemeenteraad. Fractieleider van oppositiepartij Respect, Marnix Van Daele, vond dat de inhoud het gemeentebestuur in diskrediet brengt.

Er staat te lezen dat als gevolg van de tijdelijke sluiting van het slachthuis in Tielt voor het “dierenwelzijn van de varkens” uitzonderlijk op zaterdagvoormiddag 25 maart geslacht zou worden. De doorn in het oog van de oppositie is de zin: “Het gemeentebestuur gaf ten uitzonderlijken titel hiervoor zijn toestemming, wegens de uitzonderlijk en ongewilde omstandigheden.”

Dat citaat riep vele vragen op bij Van Daele. “Ik heb vernomen dat burgemeester en schepenen over dit onderwerp gebeld werden, toevallig op het moment van het wekelijkse college”, zei hij. “Hebben jullie dan toestemming gegeven? De gemeente heeft die bevoegdheid niet.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio