Motorrijder zwaargewond na botsing met tractor

Motorrijder zwaargewond na botsing met tractor

De motorrijder raakte eerst de tractor en daarna de aanhangwagen. Foto: sbr

Hooglede -

Hans Decaesstecker uit Hooglede (51) werd donderdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een zwaar ongeval in de Wulfhoekstraat.

De motorrijder kwam van zijn werk toen het rond 17.45 uur misliep in een bocht. Uit de tegenovergestelde richting kwam landbouwer Luc Wullepit (64) met zijn tractor en aanhangwagen vol witloof. Hij was onderweg naar de veiling.

Levensgevaar

Decaesstecker kon het landbouwvoertuig niet meer ontwijken. “Hij botste eerst tegen de achterband van de tractor en daarna tegen de aanhangwagen”, zegt de vrouw van de landbouwer. “Luc was zodanig in shock dat hij de buren vroeg om de hulpdiensten te bellen.”

De motorrijder was er ernstig aan toe. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Delta. Vooral zijn been en schouder waren op het eerste gezicht zwaar toegetakeld. “Ondertussen is zijn toestand al wat stabieler”, zegt een van zijn dochters.

Het parket stuurde een deskundige naar de Wulfhoekstraat om de omstandigheden uit te klaren. Volgens zijn bevindingen is de motorfietser zelf verantwoordelijk voor het ongeval.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio