Defecte goederentrein stuurt Gentse avondspits in de war

Defecte goederentrein stuurt Gentse avondspits in de war

Foto: Twitter.com/BlochManon

Gent - De avondspits in Gent is vrijdagavond zwaar verstoord door een defecte goederentrein aan de Muide. Vier drukke spoorwegovergangen waren bijna een half uur lang afgesloten. Dat zegt de Gentse politie.

Het verkeer in het noorden van Gent en de omgeving van de Dampoort is vrijdagavond bijzonder stroef verlopen. Rond 17.30 uur, midden in de traditioneel al drukke vrijdagavondspits, viel een goederentrein stil op de sporen vlak voor de wijk Muide. Zoals de procedure voorschrijft bleven de spoorwegovergangen voor de defecte trein gesloten.

"De slagbomen bleven dicht aan de Wiedauwkaai, Meulesteedsesteenweg en de Afrikalaan", zegt een woordvoerder van de Gentse politie. "Dat heeft voor immense verkeershinder gezorgd. Heel het noorden van Gent kon tijdelijk niet over de spoorwegovergangen." De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen, maar het was wachten tot het probleem met de defecte trein opgelost was.

Na twintig minuten konden de slagbomen weer open en mocht het verkeer opnieuw door. Maar de impact op de avondspits was groot. Om 19 uur stonden er op zowat alle grote wegen tussen de Muide en de Dampoort nog files.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees