Publiek schrikt op wanneer acrobate negen meter naar beneden valt tijdens circusact

Publiek schrikt op wanneer acrobate negen meter naar beneden valt tijdens circusact Video: YouTube

Een circusact in de Wit-Russische hoofdstad Minsk is ontsierd door een metershoge val van een acrobate. Een toeschouwer in het publiek kon het schokkende moment toevallig filmen. Slachtoffer Maria Syulgina kwam ervan af met een gebroken arm en een lichte hersenschudding.

Ze hing samen met haar echtgenoot in de lucht toen de hoge val plaatsvond. Op de beelden valt te zien hoe de man zijn grip verloor tijdens een pirouette, waarna zijn vrouw hem niet meer kon vasthouden. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. In totaal viel ze negen meter naar beneden, maar achteraf bleek dat haar verwondingen best meevielen. Met een gebroken arm en een lichte hersenschudding was ze aan het ergste ontsnapt.

De directie van het circus liet via een verklaring al weten dat het geen compensatie zal voorzien voor haar kwetsuren. “Sommige artiesten willen nu eenmaal optreden zonder veiligheidsuitrusting, waaronder Syulgina”, vertelde de woordvoerder van het circus. “Dat is hun eigen beslissing.” De acrobate gaf achteraf ook uitleg over die keuze. Volgens de vrouw zou een veiligheidsnet haar beletten om haar circusact goed uit te voeren.

Het is overigens niet de eerste keer dat Syulgina ten val kwam tijdens een circusvoorstelling. Vijf jaar geleden viel ze ook al eens op de grond in Duitsland. Toen brak ze haar scheenbeen. Schrik om opnieuw te moeten optreden heeft ze weliswaar niet. “Dit is louter een professioneel trauma”, aldus Syulgina. “Iedere artiest weet dat dit kan gebeuren.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees