Le Parisien: “Tielemans was in Monaco”

“Franse topclub staat dicht bij akkoord met Anderlecht over Tielemans”

“Franse topclub staat dicht bij akkoord met Anderlecht over Tielemans”

Tielemans is aan een sterk seizoen bezig. Foto: Photo News

Het lijdt geen twijfel dat Youri Tielemans deze zomer andere oorden zal opzoeken. De middenvelder kent zijn beste seizoen tot dusver bij Anderlecht en de topclubs verdringen elkaar om zijn handtekening. Le Parisien en de gereputeerde journalist Gianluca Di Marzio melden nu dat Monaco de beste papieren heeft voor het toptalent. De Franse topclub, die in de have finale van de Champions League staat, zou op het punt staan een akkoord te sluiten met Anderlecht.

Tielemans werd donderdag door de Engelse pers nog verkozen tot Man van de Match tegen Manchester United, ondanks de uitschakeling in de Europa League. De 19-jarige middenvelder wordt door heet wal clubs het hof gemaakt. Zo word Atlético Madrid regelmatig genoemd, maar het zou het Franse Monaco zijn dat momenteel de beste kaarten heeft. Le Parisien meldt zelfs dat Tielemans vandaag in Monaco was met zijn makelaar en vertrok met een voorstel op zak. Een akkoord zou dan ook nakende zijn, ook tussen beide clubs. Anderlecht kan 20 miljoen euro plus bonussen ontvangen voor zijn goudhaantje.

De ploeg uit het Prinsdom maakt dit seizoen veel indruk met zijn aanvallende manier van voetballen. Het is de koploper in de Ligue 1 én kwalificeerde zich tegen Dortmund voor de halve finales van de Champions League, waarin het Juventus treft. De Monegasken hebben heelt wat jong talent in hun ploeg rondlopen, zoals Mbappé en Bagayoko. Die laatste zou wel eens kunnen vertrekken deze zomer, Tielemans moet hem dan opvolgen.

“Franse topclub staat dicht bij akkoord met Anderlecht over Tielemans”
Donderdag speelde hij nog tegen Manchester United en Paul Pogba. Foto: Photo News
Corrigeer