Geslaagde try-out tijdens Roadhouse Session in Oostakker

Chris Corn and The Beautiful Imperfections: mooi zijn ze, onvolmaakt al minder

De kop is eraf: na vijf maand repeteren mochten Chris Corn en zijn Beautiful Imperfections eindelijk het podium op tijdens een eerste Roadhouse Session in Oostakker. Met “Helaba, omdat er voor alles een eerste keer moet zijn, is dit de eerste keer. En we zijn even benieuwd als jullie. Meer nog zelfs” trapte Chris Corn met zijn vier partners in crime de gloednieuwe band op gang. Mooi waren ze allemaal, van die imperfectie merkten wij een stuk minder.

Chris Corn voor het eerst opnieuw in een band, we wisten niet met welke verwachtingen we naar Oostakker togen. Maar kijk: al vlug werd duidelijk dat toeval niet bestaat, en dat de bescheidenheid bij het prille begin – zo kennen we de Lootse "zanger van trouwfeesten" – niet echt nodig was. De breekbare en veelzijdige stem van de enige dame in het gezelschap, Erline Van Hijfte, was de perfecte match voor die van Chris. Elk eens solo, soms harmonisch samen, of backings bij mekaar: de puzzelstukjes vielen in elkaar. Patrick Bonne, de rustgevende factor van Chris Corn, deed opnieuw waar hij erg goed in is. Guitig en met discretie het "spel" ‘bewaken.

Vleugje Olsjters

De twee onbekendste kornuiten dan: Stephane Landmeters en Filip Van Keer. De eerste kon ook tellen qua rustige standvastigheid, in die zin dat hij zijn virtuositeit op akoestische gitaar een kleine twee uur volhield, zelfs non-stop tijdens de bindteksten en de verhaaltjes tussen de nummers. “Melig  melodietje”,grapten zijn collega’s. Filip, de minst zichtbare op het podium, was dan weer één brok dynamiek in de percussie. Ongewild (of net niet) ook een beetje de “lollekesheer” van de nieuwe band, die in sappig Olstjers  - hij is van Lede – de grappige interactie met Chris Corn en het publiek voert. Vijf mooie mensen samen op het podium, iedereen anders maar met meer raakpunten dan ze zelf denken. 

Onbekende covers

Maar we waren gekomen voor de muziek van Chris Corn and The Beautiful Imperfections. Voor de 100 fans die de vroegere winkel van akoestische gitaren in Oostakker vulden, was het voor een deel thuiskomen. De vijftien nummers vormden immers een mooie mix van bekend en minder bekend werk. Weinig vingertjes gingen de lucht in toen Christophe even polste of we een net gespeeld nummer kenden. En dat was ook de bedoeling, hoorden we.  “Er zijn zoveel coverbands met zoveel platgespeelde nummers. We willen nummers in ons repertoire die mensen nog niet kennen. Als er nog zijn die jullie niet kennen, laat het weten aan Patrick. Hij noteert ze in zijn boekje”, grapte de leadzanger.

En ja, de “echte” Versaevel-covers waren natuurlijk de beste, vanwege hun status bekend-in-de-oren natuurlijk, maar ze hadden allemaal een nieuw verhaal met wat meer drive gekregen. Chris Corn is met zijn “Beautiful Imperfections” gewoon muzikaal midden in een warm nest gevallen, waarbij we ons zaterdagavond soms afvroegen wie er eigenlijk het eerst was, de zanger of de band. U weet wel: het verhaal van de kip en het ei.  “Ze zullen nog potten breken in deze formatie”, aldus baruitbater Vincent, en toen moest het nog allemaal beginnen. Voor de eerste keer zelfs. 

Setlist

De setlist bestond uit  ‘Private  Universe’ van Crowded House, ‘Hungry’ van Dotan, ‘Keep your head up’ van Ben Howard, ‘Losing my religion’ van R.E.M., ‘Hopeless Wanderer’ van Mumford & Sons, ‘Torn’ van Natalie Imbruglia, ‘My best was not enough’ van Kane, ‘I Alone’ van Live, ‘Weather with you’ van Crowded House, ‘Make  it with Chu’ van Queens of the Stone Age, ‘Earthquake Driver’ van Counting Crows, ‘Little Lion Man’ van Mumford & Sons, ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin (een toegiftje voor 40 jaar huwelijksgeluk van Marc De Clercq en zijn Marleen), ‘Ho Hey’ van The Lumineers en ‘Crazy’ van Seal. 

Volgende week vrijdag 28 april is Chris Corn met zijn Beautiful Imperfections er opnieuw, en nog wel voor een thuismatch in het wijkhuis van Lobos in het kader van “Lokale Helden". Er treden die avond drie groepen op: Turtle Wex om 20 uur,  06:00 AM om 22 uur en Chris Corn and the Beautiful Imperfections om middernacht. Eigenlijk al op zaterdagochtend dus. Voorverkoop 8 euro, 10 euro aan de kassa.  Let wel: tegen dan doet Christophe wat aan zijn conditie, beloofde hij ons zaterdagnacht.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio