Celtic klopt aartsrivaal opnieuw en zet enorme stap naar Schotse treble

Celtic klopt aartsrivaal opnieuw en zet enorme stap naar Schotse treble

Foto: REUTERS

Schots kampioen Celtic heeft zich geplaatst voor de finale van de Schotse beker. De Celts klopten aartsrivaal en stadsgenoot Rangers met 2-0 in de halve finale. In de finale zullen ze het opnemen tegen Aberdeen, dat eerder hun halve finale won van Hibernian.

De Old Firm, ofwel de wedstrijd tussen Celtic Glasgow en de Glasgow Rangers, is één van de bekendste voetbalderby’s ter wereld. De prijs vandaag was een ticket voor de finale van de Schotse beker. Voor de Rangers een kans om toch nog een prijs te pakken in hun eerste seizoen terug op het hoogste niveau, terwijl Celtic voor de Schotse treble gaat: de groen-witte armada won dit seizoen al op dominante wijze de competitie en de Schotse League Cup, waardoor de Schotse beker het laatste overgebleven doel is voor de mannen van Brendan Rodgers.

Dominantie Celtic

Celtic is al het hele seizoen een dominante macht in het Schotse voetbal, en die rol vervulden ze ook vandaag weer met verve. Al na elf minuten was het raak toen Callum McGregor Celtic op een 1-0-voorsprong knalde. Toch was het vlak voor het halfuur even schrikken voor de Celts toen sterspeler Moussa Dembele naar de hamstring greep en meteen om een wissel vroeg. Leigh Griffiths kwam de onfortuinlijke Dembele vervangen, waarna Celtic gewoon op zijn elan doorging. Pas in de 41ste minuut konden de Rangers een eerste kansje ontwikkelen. Aan de rust leidde Celtic nog steeds met 1-0.

Vlak na de rust telden de Rangers zichzelf uit na een penaltyfout van James Tavernier op Griffiths. Scott Sinclair zette de strafschop feilloos om: 2-0. Celtic kwam nadien nooit meer in de problemen en won zo voor de vierde keer op vijf wedstrijden dit seizoen tegen hun stadsrivalen. Op zaterdag 27 mei zullen ze het in de bekerfinale opnemen tegen Aberdeen. Als Celtic die beker wint, pakken ze voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 de Schotse treble.

Celtic klopt aartsrivaal opnieuw en zet enorme stap naar Schotse treble
Foto: Photo News
Celtic klopt aartsrivaal opnieuw en zet enorme stap naar Schotse treble
De Rangers-fans brachten een eerbetoon aan ex-speler Ugo Ehiogu, die eerder deze week overleed na een hartaanval. Foto: REUTERS

Corrigeer