SC Wielsbeke rouwt om voorzitter Frans De Leersnyder

SC Wielsbeke rouwt om voorzitter Frans De Leersnyder

Frans De Leersnyder verloor de strijd tegen kanker. Foto: if

Wielsbeke -

Frans De Leersnyder (80) is vrijdag overleden. “Hij was een echte volksvriend”, klinkt het bij SC Wielsbeke, waar hij voorzitter was.

Voetbalploeg SC Wielsbeke heeft afscheid moeten nemen van zijn geliefde voorzitter. Vrijdag 21 april verloor Frans De Leersnyder op 80-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. Gisteren kwamen een vijftigtal voetbalvrienden samen in zijn nagedachtenis. “We zitten in de zon buiten met belegde boterhammen en koffie”, vertelt ondervoorzitter Guy Lambrecht. Er wordt gelachen en gepraat, maar er is vooral ook een groot gemis.”

Frans was zeven jaar voorzitter van SC Wielsbeke en heeft heel wat moois verwezenlijkt met en voor de club. Ook daarvoor was hij al 15 jaar voortrekker. “Hij heeft Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve weer op de kaart gezet. Hij was een echte volksvriend. Niets was hem te veel. Hij hielp iedereen waar hij kon”, zegt Lambrecht. Het worden dus grote schoenen om te vullen voor zijn opvolger. De ondervoorzitter hoopt dat zoon Jean-Pierre De Leersnyder die rol op zich wil nemen.

Niet toekijken

“Hij is erin gerold toen ik begon te voetballen”, herinnert Jean-Pierre zich. “Op zijn zestigste, na een vijftiental jaar als voorzitter, is hij daarmee gestopt, maar toen de club in de problemen dreigde te komen, kon hij niet zomaar toekijken. Hij heeft de boel mee recht gehouden. Dat sociaal engagement kenmerkte mijn vader en hebben wij ook van thuis uit meegekregen.”

De Leersnyder was ook erevoorzitter van de Harmonie in Sint-Baafs-Vijve en zetelde als schepen en gemeenteraadslid in de Wielsbeekse politiek. Hij was getrouwd met Christianne Gekiere en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 29 april om 10.30 uur in de Sint-Bavokerk in Sint-Baafs-Vijve.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio