127.000 euro voor Levensloop: “Achilles heeft alles thuis op de voet gevolgd”

Mama Ann De Gryse (vooraan) trekt de groep voor haar zoon Achilles. Foto: fvv

Gent / Sint-Martens-Latem -

127.697 euro. Zo veel heeft de allereerste Levensloop Gent opgebracht. Meer dan drieduizend deelnemers liepen aan de Blaarmeersen de ziel uit hun lijf. Leukemiepatiëntje Achilles De Loof (11) uit Latem was te ziek om erbij te zijn, maar volgde alles op de voet dankzij zijn mama. “Dit geeft zo veel moed.”

Moe is ze, maar tevreden. De voorbije maanden waren voor Ann De Gryse een emotionele rollercoaster. Bij haar zoon Achilles werd in oktober een ernstige vorm van bloedkanker vastgesteld. “Een zware klap. Maar toen we hoorden dat Levensloop voor het eerst naar Gent kwam, hebben we ons meteen gesmeten. We hadden nooit durven te hopen dat we zo veel respons zouden krijgen. In totaal deden dit weekend 180 lopers mee voor Achilles. Onwaarschijnlijk.”

De Gryse en haar entourage zamelden eerder dit jaar ze al 16.000 euro in via Den Atelier, het café van Achilles’ vader. Er waren een chocoladeverkoop, een cupcake­namiddag, een concert van Lady Lynn ... En dankzij hun lopers en de verkoop van drank en broodjes smakten ze daar nu nog eens 4.000 euro bij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio