Herinnert u zich het kleine meisje uit ‘Titanic’? Ze is nu een stralende jonge vrouw

Herinnert u zich het kleine meisje uit ‘Titanic’? Ze is nu een stralende jonge vrouw

Foto: Paramount Pictures

8 jaar. Zo jong was dit meisje toen ze samen met Leonardo DiCaprio mocht ronddraaien in een legendarische dansscène in de filmklassieker ‘Titanic’. De acteur die toen Jack Dawson speelde is ondertussen 42 jaar en ook het kleine meisje is groot geworden. Alexandrea Owens is nu 28 jaar en denkt met veel plezier nog eens terug aan de iconische film die haar carrière van start deed gaan.

Het is zijn grote liefde Rose, die Jack wegkaapt uit de armen van de kleine Cora Cartmell tijdens het dansfeest in de derde klasse. “Maar jij bent nog altijd mijn favoriete meisje, Cora!” horen we het personage van Leonardo DiCaprio nog zeggen, waarna hij met zijn Rose vertrekt om het schip verder te gaan verkennen. Een scène die in heel wat kijkers hun geheugen gegrift staat.

Herinnert u zich het kleine meisje uit ‘Titanic’? Ze is nu een stralende jonge vrouw
Foto: Paramount Pictures

Alexandrea kijkt nog altijd met veel plezier en nostalgie terug naar hoe ze 20 jaar geleden die scène inblikte. “Ik wilde altijd al een actrice zijn. Ik zal nooit de dag vergeten waarop mijn moeder zei: ‘Dit is jouw kans, nu kan je in een film meespelen.’ Die dag, toen ik in de derde klasse van het schip danste, was de beste dag van mijn leven”, zo schrijft ze op Facebook.

De jonge actrice krijgt nog dagelijks opmerkingen over haar rolletje in de historische prent. “Soms herkennen ze me zelfs nog op straat. Er was zelfs één vrouw die naar me toe wandelde en wilde zeggen ‘dat ik nog altijd haar favoriete meisje was’, maar dacht dat ik dat niet leuk zou vinden. Integendeel. Dat is toch geweldig!” vertelde ze op haar Instagramaccount.

Sindsdien heeft de twintiger nog twee keer in een film meegespeeld, maar dan niet meer als klein meisje. Zo was ze te zien op het grote scherm in ‘The Slaugh’ (2016) en ‘A Closer Walk With Thee’ (2017). Alexandrea regisseert ook haar eigen stand-up comedian sketches en is momenteel bezig met het schrijven van haar eerste boek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees