Santander lanceert klassiek spaarboekje met hoogste interestvoet

Santander lanceert klassiek spaarboekje met hoogste interestvoet
Brussel -

Santander Consumer Bank, een merk van de Belgische poot van Spaanse megabank Banco Santander, lanceert vandaag/maandag een online spaarboekje met een interest tot 0,5 procent. Momenteel gaat het om de hoogste interestvoet voor sparen zonder voorwaarden op de Belgische markt, bevestigt Kristof De Paepe van gespecialiseerde website Spaargids.be.

Santander Consumer Bank, een merk van de Belgische poot van Spaanse megabank Banco Santander, lanceert vandaag, maandag, een online spaarboekje met een interest tot 0,5 procent.

Momenteel gaat het om de hoogste interestvoet voor sparen zonder voorwaarden op de Belgische markt, bevestigt Kristof De Paepe van gespecialiseerde website Spaargids.be.

Santander lanceert via het platform www.santanderconsumerbank.be twee klassieke spaarboekjes, beide zonder voorwaarden en van onbepaalde duur. Wie op korte termijn (tot 12 maanden) spaart, krijgt een basisrente van 0,25 procent en een getrouwheidspremie van 0,10 procent. Langetermijnsparen levert klanten een basisrente van 0,15 procent plus een getrouwheidspremie van 0,35 procent op, samen goed voor 0,5 procent. Ter vergelijking: de meeste andere vergelijkbare spaarformules leveren een interest van 0,11 procent op.

Bovendien is Santander Consumer Bank een bank naar Belgisch recht en is de depositogarantie van 100.000 euro per persoon van toepassing.

“Het gaat inderdaad om een scherp aanbod”, zegt De Paepe. “Wie wil sparen zonder voorwaarden, is momenteel het beste af bij Santander, zowel op korte als op lange termijn”. Ook CKV biedt een halve procent, maar daar gaat het om een offline rekening, wat dus iets minder makkelijk is voor de consument, legt De Paepe uit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees