Aangeboden door Bouwen en Renoveren

Profel, de expert in buitenschrijnwerk

Profel, de expert in buitenschrijnwerk

Foto: Profel

Profel is dé Belgische specialist in buitenschrijnwerk: ramen en deuren in aluminium, hout of pvc. Het Limburgse familiebedrijf produceert bijna alles in eigen huis en werkt met een exclusief dealernetwerk om de kwaliteit in de hele keten te waarborgen.
Dossier aangeboden door Bouwen en Renoveren.

Marktleider

In 2018 bestaat Profel 70 jaar. Het bedrijf is ondertussen op het vlak van buitenschrijnwerk uitgegroeid tot markleider van de Belgische particuliere markt. Per jaar worden ongeveer 180.000 Profel-ramen en deuren geïnstalleerd bij zo’n 30.000 gezinnen.

Dat succes heeft de Limburgse onderneming onder meer te danken aan zijn volledig geïntegreerde productieproces, wat vrij uniek is in ramen- en deurenland. Profel controleert het hele productieproces, van ruwe grondstof en kleurpigment tot en met het afgewerkte product. Alle onderdelen zijn daardoor naadloos op elkaar afgestemd. En ook esthetisch past alles harmonieus bij elkaar.

Profel stelt meer dan 1.000 mensen te werk, niet alleen in zijn Limburgse bakermat (in Overpelt en Achel), maar ook in de buurlanden Nederland en Frankrijk. Door de enorme passie voor buitenschrijnwerk, 70 jaar ervaring, de focus op kwaliteit en vakmanschap én tevreden klanten, kan Profel probleemloos 10 jaar fabrieksgarantie geven.

Degelijk advies en goede montage

Profel onderscheidt zich ook door de keuze voor een exclusief dealernetwerk, de Profel Experten. Dat zijn zelfstandige ondernemingen die ervoor kiezen om exclusief Profel ramen en deuren aan te bieden en installeren. Vaak zijn het eveneens familiebedrijven die al 20 of 30 jaar met Profel samenwerken.

Wanneer u kiest voor een Profel Expert (herkenbaar aan het blauw-groene logo) weet u dat u kiest voor een financieel gezond bedrijf waarvan het personeel regelmatig gecertificeerde opleidingen op het vlak van buitenschrijnwerk en Profel-producten volgt.

Glasheldere beloften

De kwaliteitsgarantie van Profel en de klantgedreven aanpak van de Profel Experten werd in een charter gegoten: de glasheldere beloften. De uitgebreide versie kunt u op de Profel website nalezen of bij een Profel Expert vragen. De tekst kan worden samengevat in drie centrale beloften: de Profel-offerte is uw factuur, uw huis is heilig en nazorg is uw waarborg. Bij Profel geen onaangename verrassingen, want de prijs die u met de Profel Expert overeenkomt, is de prijs waar hij zich aan houdt. Dat wordt waargemaakt door een grondige analyse vooraf. Een Profel Expert neemt uitvoerig de tijd om te luisteren naar de wensen van zijn klant en om zijn woning onder de loep te nemen. Hij is ook goed geplaatst om te helpen bij een objectieve keuze tussen pvc, aluminium en hout, omdat Profel deze materialen allemaal in zijn assortiment heeft.

Bij de installatie van de ramen en deuren staat respect voor de woning, meubelen, vloerbekleding, huisdieren en privacy van de klant centraal. De Profel Expert blijft ook na de installatie verantwoordelijk voor het geleverde werk. Mocht er onverhoopt een probleem optreden, dan wordt dat snel opgelost.

Wanneer een klant door omstandigheden geen beroep meer kan doen op zijn Profel Expert, kan hij steeds terugvallen op Profel. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid en degelijk Service Center dat dealers en eindklanten met raad en daad bijstaat.

Harmonie en perfectie

Behalve ramen en deuren biedt Profel ook aanvullende producten, zoals garagepoorten, rolluiken, verschillende soorten beglazing, vliegenramen en verluchtingssystemen. Het bedrijf beschikt over een eigen Extrusion & Finishing unit, waar aluminium profielen worden vervaardigd (geëxtrudeerd), voorbehandeld tegen roestvorming en gelakt (poedercoating). Ook de pvc-ramen worden in eigen huis gefabriceerd.

Profel ontwikkelde een procedé om pvc de uitstraling van hout of aluminium te geven, met behoud van het gebruiksgemak, de isolatiewaarden en hoge kwaliteitseisen zoals de wind-, water- en geluidsdichtheid van pvc. Wie voor echt hout kiest, weet zich verzekerd van het gedreven vakmanschap van de Profel-schrijnwerkerij. De combinatie van drievoudige drenking tegen schimmels en de twee statische laklagen maken het houten schrijnwerk bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Herschilderen hoeft bij een degelijk onderhoud tegenwoordig pas na 8 tot 10 jaar.

Het is trouwens bij Profel ook mogelijk om een aluminium buitenafwerking met een pvc-binnenkant te combineren. Dan krijg je het beste van twee werelden, met de kleurkeuze en het uitzicht van aluminium, en de isolatiewaarde van pvc.

>> Bestel nu gratis de Profel brochure.

Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Corrigeer