Vader krijgt drie jaar voor zware kindermishandeling

Tielt -

Een 54-jarige man uit Tielt heeft in de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk, voor zware mishandeling en aanrandingen van zijn kinderen.

Het gerechtelijk onderzoek de 54-jarige vader uit Tielt ging begin december vorig jaar van start toen het Centrum voor Leerlingenbegeleiding bij het Brugse parket melding maakte van mogelijke kindermishandeling.

Het onderzoek wees uit dat vier van de vijf kinderen van de zwakbegaafde man geregeld lijfstraffen kregen. Ze werden in de kelder opgesloten of moesten urenlang in een hoek op de knieën zitten. Ze werden ook geschopt, geslagen en gebeten wat soms resulteerde in een blauw oog of een bloedneus. Uit verhoor van de kinderen bleek dat hij dit telkens achter de rug van hun mama deed.

Bij een van de kinderen ging de man nog een stap verder. Hij betastte zijn vijftienjarige dochter en verkrachtte haar met zijn vingers. Op 12 december werd hij in de boeien geslagen en sindsdien zit hij in de cel. Als veiligheidsmaatregel werden de kinderen bij de start van het onderzoek door de jeugdrechter in oriëntatiecentra geplaatst. Nu mogen ze tijdens de weekends naar hun moeder, die intussen niet meer samen is met de vader.

Volgens de man zijn de aantijgingen zwaar overdreven. In zijn verhoor deed hij de fysieke straffen af als zijn “opvoedingsstijl” en de aanrandingen waren volgens hem “uit de hand gelopen knuffels”. De man had dan ook de vrijspraak gevraagd.

Volgens de gerechtspsychiater komt de zwakbegaafde man niet in aanmerking voor behandeling voor agressie en zedendelicten. De rechter veroordeelde hem gisteren tot drie jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio