Welkom op het langste evenwichtsparcours van het land

Welkom op het langste evenwichtsparcours van het land

Het parcours begint betrekkelijk gemakkelijk en wordt steeds moeilijker. “De oudste kinderen konden het, geen enkele juf slaagde erin.” Foto: if

De Haan / Anzegem -

Kristof Gouwy heeft Speelpark De Sierk in De Haan helemaal volgebouwd. Dus is hij sinds kort evenwichtsparcoursen beginnen aan te leggen in scholen. In Anzegem pootte hij er een van 120 meter neer, meteen een record.

Basisschool De Bergop uit het landelijke Tiegem, een deelgemeente van Anzegem, profileert zich als buitenschool. De ouderraad ondersteunt dat volledig en realiseerde nu een 120 meter lang evenwichtsparcours. Ze klopten daarvoor aan bij Kristof van Speelpark De Sierk uit De Haan.

“Mijn pretpark is volledig volgebouwd”, zegt Gouwy. “Ik heb alles elf gemaakt en er kan niks meer bij. Zo kwam ik op het idee om evenwichtsparcours te bouwen in scholen. In Anzegem, Kaster en Gyselbrechtegem plaatste ik er al, momenteel ben ik aan het werk in Oostende en binnenkort in Torhout. Allemaal parcoursen van dertig meter lang. Ik ben kleuterleider van opleiding, maar in plaats van te spelen met kleine blokken speel ik nu dagelijks met hele grote blokken.”

Tiegem heeft met De Bergop een buitenschool en voor hen bouwde Gouwy meteen het langste parcours van België: 120 meter. “Ze vroegen 100 meter, maar ik was bezig en kon niet stoppen”, zegt hij. “Vorige vrijdag was alles klaar en konden de kinderen het uitproberen. Honderd kindjes allemaal tegelijk op het parcours, het was fantastisch.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees