WielrennenNieuwelingenLotto-Topcompetitie in Vézin

Enrico Dhaeye bevestigt uitstekende conditie

De Oost-Vlaamse wielerclubs maakten een goede beurt in Vézin, waar men met provinciale selecties reed. Milan Fretin schreef de eerste wegwedstrijd van de Lotto-Topcompetitie op zijn naam.

De Limburger van het Van Moer Logistics Cycling Team klopte Floris Van Tricht en Arno Waeyaert in de spurt. Ruienaar Enrico Dhaeye (Acrog-Balen B.C.) eindigde knap zesde. Dhaeye werd tijdens de wedstrijd gehinderd door een afgebroken voetplaatje, maar kon toch sterk finishen.

Voor Dhaeye was het de bevestiging van een uitstekende conditie. In Harzé was Dhaeye begin deze maand al aan het feest. In Baisieux, waar men behoorlijk wat kasseien voor de wielen schoof, eindigde Enrico vijfde. In het tussenklassement van de Topcompetitie staat Dhaeye knap derde.

Onder Ons Parike

Onder ons Parike kan ook tevreden terugblikken. Jago Willems (9de), Toon Stippelmans (11de) en Yevgeny Van Olmen (13de) zetten de sterkte van het team extra in de verf. Willems deelt de leidersplaats in het bergklassement, samen met Sébastien Van Poppel en Calvin Verbeeck. Mellenaar Siebe Deweirdt (Spie-Douterloigne CT) showt in Vorselaar de leiderstrui van het jongerenklassement. Volgende wedstrijd op 14 mei, de Herman Van Springel Diamond.

Stand: 1. Milan Fretin en Arno Waeyaert 56 punten, 3. Enrico Dhaeye 42, 4. Daan Grosemans 35, 5. Ryan Corstjens 30, 6. Stan Van Tricht, Giel Barbry en Michael Bervoets 28, 9. Yente Peirens 26, 10 Siebe Deweirdt en Nicolas De Smet 24.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio