Lefgozers stelen autosleutels uit keuken terwijl man in woonkamer zit

Lefgozers stelen autosleutels uit keuken terwijl man in woonkamer zit

Sandra De Clercq. Foto: denderleeuwonline

Denderleeuw / Iddergem -

Sluwe dieven hebben in de nacht van zondag op maandag de Volkswagen Passat CC van Sandra De Clercq uit de Parochiestraat in Iddergem gestolen. “Die kerels hadden lef: ze graaiden in de keuken de sleutels mee terwijl mijn man in de woonkamer was."

De diefstal van de zwarte, amper drie jaar oude wagen moet volgens Sandra De Clercq gebeurd zijn tussen 2.30 uur en 3.30 uur. “Onze dochter Elke is om 2.30 uur opgestaan, en toen zag alles er nog perfect normaal uit. Mijn man werkt 's nachts en was uit gewoonte nog wakker. Om 3.30 uur merkte hij dat de achterdeur in de keuken open stond. Hij vermoedde dat we die niet goed hadden gesloten en is gaan slapen.”

Ingedommeld

Niets was echter minder waar. 's Ochtends bleek de reservesleutel van de Passat, die normaal gezien in de keuken aan een rekje hing, verdwenen. “Veel erger nog: ook onze wagen die voor de deur geparkeerd stond was foetsie!” Sandra zag dat er schade was aan het hek aan de achterzijde van de woning. “Dat was verwrongen, de draad van de omheining doorgeknipt. Die mannen moeten vervolgens het oog van de buitenverlichting ontweken hebben en hebben de achterdeur geopend, goed wetende dat er nog iemand aanwezig was. Er was het geluid en het licht van de tv in de woonkamer, en zelfs licht in de keuken! Bovendien zat mijn man Stefan nog in de zetel. Hij denkt dat hij misschien even ingedommeld is en dat ze dan hebben toegeslagen. Stonden die kerels dan op de uitkijk? Ik mag er niet aan denken dat Stefan met een van hen oog in oog was komen te staan.”

Sandra belde de hulpdiensten, agenten van de politie Denderleeuw/Haaltert gingen de vaststellingen doen. “Ik betwijfel dat we onze wagen ooit nog terugzien. Volgens de politie gebeuren dergelijke diefstallen immers vaak ‘op bestelling’. Onze buurman heeft 's nachts een Amerikaanse 4x4 een kwartier lang met de lichten aan geparkeerd zien staan, maar of dat er iets mee te maken heeft weten we niet.”

Ook op 12 april zou in de straat al een wagen, een Audi, gestolen zijn. De politie onderzoekt of beide feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden. Wie tips heeft over de diefstal van de Volkswagen Passat, wordt gevraagd de speurders te contacteren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees