AA Gent gooit vanavond laatste titeltroeven op tafel, maar heeft statistieken tegen

AA Gent gooit vanavond laatste titeltroeven op tafel, maar heeft statistieken tegen

Foto: Photo News

AA Gent wacht vanavond op het veld van Zulte Waregem geen gemakkelijke opdracht: de Buffalo’s moeten winnen om hun titelhoop levend te houden, maar hun laatste winst bij Essevee dateert al van meer dan vijf jaar geleden.

Eerst het goede nieuws voor AA Gent: mathematisch kan het nog. Maar dan moet het wel winnen in Waregem én verliest het daarna best niet van Anderlecht. En zelfs als het wint, moet het rekenen op enkele enorme misstappen bij Anderlecht, dat acht punten voor staat. Hein Vanhaezebrouck gelooft er alvast niet in: “De titelstrijd is gelopen. Voor mij is er zondag niet veel veranderd. Integendeel, we staan nu tweede. We moeten onze punten pakken en dan zien we wel op welke Europese plaats we stranden.”

LEES OOK: Anderlecht kan volgende week al kampioen zijn (en dat is niet eens zo vergezocht)

Dat de coach van de Buffalo’s nu al de handdoek gooit is niet onlogisch. Vorige vrijdag liet AA Gent dure punten liggen tegen Oostende (1-1) en een bezoek aan Zulte Waregem leverde al sinds september 2011 geen drie punten meer op. Dit seizoen werd het 1-1 in de reguliere competitie.

Corrigeer