Werken duren anderhalf jaar

Op 1 juni start heraanleg van Noorder- en Westerlaan

Op 1 juni start heraanleg  van Noorder- en Westerlaan

Na anderhalf jaar werken zou dit het resultaat moeten zijn. Foto: rr

Waregem -

De heraanleg van de Wester- en Noorderlaan gaat in juni eindelijk van start en duurt anderhalf jaar. De vernieuwing moet de omgeving mooier en veiliger maken voor de schoolgaande jeugd.

De werken worden al jaren aangekondigd maar begin juni is het dan eindelijk zover. De herinrichting van het laatste stukje van de Waregemse Ring. Een kluifrotonde, meer groen, bredere voetpaden, veilige oversteekplaatsen, nieuwe wegen en nieuwe rioleringen moeten de Noorder- en Westerlaan definitief veiliger en aantrekkelijker maken. Het voorbije jaar voerden de nutsmaatschappijen al voorbereidende werken uit.

Eerst rotonde, dan kruispunt

“De werken starten op 1 juni in de Slekkeput, waar eerst een nieuwe riolering wordt aangelegd. Eind november wordt de weg definitief heringedeeld met de bouw van een kluifrotonde, tussen de Duthoystraat en de Vennestraat”, zegt Eveline Vandecaetsbeek, woordvoerster bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat de werken samen met Aquafin en de stad Waregem uitvoert. Tegelijkertijd loopt de aanleg van een parking ter hoogte van de Groenhoveschool, aan de Zeswegenstraat. Die aanleg leidt niet tot extra hinder. De tweede fase omvat de aanleg van een nieuw kruispunt op de hoek van de Vijfseweg en de Stationsstraat. Daarna start de aanleg van de stationsomgeving. Als laatste fase volgt de aanleg van de Zeswegenstraat tot de Kluifrotonde.

Om het verkeer ondanks de ingrijpende werken toch min of meer vlot te laten verlopen, komt er vanaf 1 augustus een omleiding voor het verkeer. Tijdens de volledige duur van de werken wordt het verkeer via twee routes omgeleid.

“Het verkeer richting Sint-Eloois-Vijve loopt via de E17. Het verkeer kan afrijden in Kruishoutem of in Deerlijk. Vanaf daar volg je een omleiding naar de N43 om vervolgens in Sint-Eloois-Vijve aan te komen”, zegt Vandecaetsbeek. Zo wordt de nu al drukke Expresweg niet nog meer belast.

Het verkeer dat naar het centrum van Waregem wil, wordt omgeleid via de Ring

Het Agentschap Wegen & Verkeer probeert de hinder tijdens de weken zoveel mogelijk te beperken. Dat doen ze door de werken op te delen en plaatselijk met nog meer deelfases te werken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio