Fit & Gezond

Bij deze yogahype drinken ze met plezier een biertje

Bij deze yogahype drinken ze met plezier een biertje

Foto: Facebook BeerYoga

Tijdens de beer yoga-lessen gebruik je de flesjes bier als accessoire om oefeningen uit te voeren en ook een slokje nemen mag af en toe. In Duitsland, Australië en Thailand zijn ze er alvast als een blok voor gevallen.

Naar verluidt werd beeryoga voor het eerst beoefend op Burning Man, het bekende Amerikaanse festival. In elk geval staat vast dat het tegenwoordig populair is van Duitsland tot in Australië. Bij het Berlijnse BeerYoga vieren ze daarmee naar eigen zeggen "het huwelijk tussen twee grote liefdes: bier en yoga. Het gaat in alle twee de gevallen om eeuwenoude therapieën voor de geest, het lichaam en de ziel". 

"Beer yoga is leuk, maar het is geen grapje", zegt yogi Jhula die de hype in Berlijn introduceerde. "We gebruiken de yogafilosofie en combineren die met het plezier van bierdrinken om tot het hoogste niveau van bewustzijn te komen."

Niet alleen het drinken van het bier moet daarbij helpen, het flesje zelf komt ook van pas bij bepaalde oefeningen. Zo wordt het onder andere gebruikt om mee op het hoofd te balanceren. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees