Parking stadion Essevee wordt indrukwekkend stadsproject

Parking stadion Essevee wordt indrukwekkend stadsproject

Foto: rr

Waregem / Zulte -

Op de parking rond het Regenboogstadion in Waregem zullen binnenkort twee woontorens, een hotel, een kantoor- en retailgebouw en een parkeertoren rijzen. Dat is woensdag bekendgemaakt door projectontwikkelaars ION, Alheembouw en De Steenoven. Het geheel zal in relatie staan met het Regenboogstadion van Zulte-Waregem.

De stad Waregem besliste de gronden rond het Regenboogstadion, tot op heden een parkeerzone, te verkopen aan een derde partij. De stad wou dat de site een belangrijke toegangspoort zou worden tot het centrum op een doordachte, kwalitatieve, duurzam en innovatieve manier, door een mix van wonen, werken, verblijven en recreatie. Die plannen zijn er nu.

Woontorens

Concreet komen er aan de binnenstedelijke ring van Waregem-Zuid twee woontorens met dertien bouwlagen, goed voor 112 appartementen, een Parkhotel met 60 kamers, een kantoor- en retailgebouw en een apart parkeergebouw. Zo zal er enerzijds een levendige stedelijke publieke ruimte ontstaan met een grote variëteit aan functies: retail, kantoren, horeca, vergaderruimtes, sportfaciliteiten. Anderzijds komt er een duidelijke afbakening van het meer privatieve karakter rond de woontorens. De nieuwbouw moet in relatie staan met de bestaande omgeving en het stadion.

Parking stadion Essevee wordt indrukwekkend stadsproject
Foto: rr

Om het verdwijnen van de parkeerzone te compenseren komt er een gebouw met drie verdiepingen voor ongeveer 300 wagens. “Als stadsbestuur zijn we opgetogen met de plannen van het consortium. De voormalige stedelijke gronden rond het Regenboogstadion in Waregem krijgen hun langverwachte multifunctionele invulling van wonen, werken, verblijven en recreatie. Het project is een belangrijk speerpunt in onze beleidsvisie rond de vernieuwing van de stad Waregem, met tevens een positieve impact op de lokale middenstand”, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees