Basketbal

Young Bears B promoveert

Young Bears B, de tweede ploeg van eersteklasser Leuven Bears, eindigde in eerste landelijke op een schitterende tweede plaats en stijgt naar derde klasse.

Young Bears B won op de slotdag met 88-70 van Erpe Mere en eindigde zo in het spoor van kampioen Gistel/Oostende B. “We speelden met jonge kerels een prachtige campagne en verdienden die promotie”, zegt coach Danny Wouters. “Voor de club is het belangrijk om een tweede ploeg in de nationale reeksen te hebben. Wij doen dat, in tegenstelling tot de andere eersteklassers, voorlopig in derde klasse”, aldus Wouters. “Of we onmiddellijk willen doorstoten naar de tweede klasse? Neen, we hebben juist twee promoties achter de rug. Dat zou te snel zijn. Laat ons eerst met de jonge talenten ons ontwikkelen tot een waardevolle derdeklasser. Dat moet de gezonde ambitie van de club zijn.”

Danny Wouters blijft volgend seizoen coach bij Young Bears B. “In combinatie met de nationale junioren. Dat zorgt voor een goede doorstroming en zo kunnen we onze talenten nog beter begeleiden. Ik zal ook mee instaan om tijdens het seizoen en de schoolvakanties met specialisatietrainingen uit te pakken.”

“Omdat we in derde klasse spelen, blijft de selectie ongewijzigd. Van Zuiderkempen komt wel Jasper Verbeeck over. Een ploeg in derde klasse is voor onze eersteklasser een pluspunt. Jonge talenten evalueren met de sportieve staf in eerste klasse en zorgen voor doorstroming is voor een club als Leuven Bears met het oog op de directe en langere toekomst een must.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio