VIJF organiseert shopping met Jani in Leuven

VIJF organiseert shopping met Jani in Leuven

Jani Kazaltzis komt op 4 juni met een shopuitdaging naar Leuven. Foto: Wim Hendrix

Leuven -

Shoppen met Jani Kazaltzis. Dat kan, en wel op 4 juni in Leuven. Want dan organiseert televisiezender VIJF een groot fashion & lifestyle event in Leuven. “Een geweldige promotie voor de Leuvense handel en shopzondag”, klinkt het bij de handelaars

“VIJF doet wel vaker kleine acties om de afstand tussen de kijker en de zender te verkleinen, maar we wilden eens een groter event doen”, zegt Barbara Salomon van VIJF. “Het nieuwe programma van Jani Kazaltzis, Shopping Queens, leek ons de perfecte aanleiding.”

In dat programma strijden vier vrouwen om de titel van Shopping Queen. De opdracht: scoor voor een speciale gelegenheid een bijpassende outfit. Hiervoor krijgt iedereen hetzelfde budget. Topstylist Jani geeft zoals gewoonlijk zijn ongezouten mening over de gekozen outfit. Het programma is volledig opgenomen in Leuven, dus de locatie voor het evenement was snel gevonden.

Andere VIJF-gezichten

“Leuven zal op 4 juni iets vrouwelijker en rozer ogen dan gewoonlijk”, zegt Salomon. “Maar mannen en kinderen zijn zeker ook welkom, en zullen hun gading vinden. Het wordt een evenement op het lijf van VIJF geschreven, met speciale acties in tal van winkels. Jani zal er zijn, en vermoedelijk ook heel wat andere VIJF-gezichten.”

Wie zich op voorhand registreert krijgt een kaart met een startbudget om te spenderen, en maakt kans op een goodiebag.

VIJF in the City gaat door op 4 juni, niet toevallig de maandelijkse shopzondag. Die organiseert handelaarsvereniging Liefst Leuven sinds dit jaar iedere eerste zondag van de maand, maar de shopzondagen kunnen alle promotie gebruiken. Tot nu waren de zondagen namelijk absoluut nog geen overrompeling. “De handelaars zijn uiteraard zeer blij met het event”, zegt handelscoach Tine Vandeweerd van Liefst Leuven. “Extra promotie met Jani Kazaltzis kan onze Leuvense handel en de shopzondagen alleen maar ten goede komen.”

Dat zegt ook schepen van Handel Erik Vanderheiden(CD&V). “Het event zat in de deal die we sloten met VIJF om het programma Shopping Queens in Leuven op te nemen. Maar het is de ideale gelegenheid voor ons om de Leuvense handel en shopzondag écht in de kijker te zetten. Al staat of valt alles natuurlijk met de bereidheid van de handelaars om mee te werken. De bezoekers van VIJF in the city moeten zien dat Leuven de moeite is op zondag. We roepen alle handelaars dan ook op om die dag open te doen”, aldus Vanderheiden.

Om het event in Leuven te mogen hosten, moest de stad wel wat geld neertellen. “We hebben al geld geïnvesteerd om het programma naar Leuven te halen, en maken in de begroting ook nog extra budget vrij voor het event. Maar als er een gelegenheid is dat we moeten benutten om de handel te steunen, is het wel nu. En in het programma is Leuven héél duidelijk zichtbaar, dus VIJF doet exact wat wij van hen verwachten”, besluit Vanderheiden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio